Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
«Δεν θα ζητήσω ποτέ συγγνώμη για τις Ηνωμένες Πολιτείες,
δεν με νοιάζει ποια είναι τα γεγονότα
»
Τζορτζ Χ. Μπους,
τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ...
3 Ιούλη 1988... Να θυμόμαστε τα εγκλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών!

3 Ιούλη 1988... στα Στενά του Ορμούζ το αμερικανικό καταδρομικό 'Vincennes' καταρρίπτει με πύραυλο το Ιρανικό πολιτικό αεροπλάνο της 'Iran Air' πτήσης 655 με 290 επιβάτες και μεταξύ αυτών 66 μικρά παιδάκια.

Η αμερικανική απάντηση στην "ιρανική απειλή" για την "ειρήνη"...

Μετά από αυτό το έγκλημα, τη μαζική δολοφονία αθώων πολιτών και 66 μικρών αγγέλων, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέφρασε τη λύπη της αλλά ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι είχε κάνει κάποιο λάθος και ποτέ δεν υπέβαλε επίσημη συγγνώμη.

Όλα τα μέλη του πληρώματος 'Vincennes' παρασημοφορήθηκαν με το μετάλλιο 'Combat Action Ribbon' για την Αποστολή τους στον Περσικό Κόλπο”...

Η φίλη Hanieh Tarkian, Ιταλο-Ιρανή Καθηγήτρια Ισλαμικών Σπουδών, Στρατηγικών Μελετών & Διεθνών Σχέσεων, μας θυμίζει πως ανάμεσα στα θύματα της αμερικανικής δολοφονικής επιθετικότητας ήταν και ένας Ιταλός, ο Αντόνιο Καπούτο.

Μάλιστα τότε, στις 7 Ιούλη του 1988, η τότε "La Repubblica" που όπως η πάλαι ποτέ αριστερή "Il Manifesto" σήμερα είναι όργανα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα, αλλά και την ΕΕ για τα ΜΜΕ της Νατοϊκής "δικαιωματικής" αριστεράς), δημοσίευσε μια συνέντευξη με την οικογένειά του Αντόνιο Καπούτο, με τίτλο: «Καταραμένοι Αμερικανοί!»

Η "La Repubblica", 7 Ιούλη 1988, αναφέρει:

«Την περασμένη Πέμπτη τηλεφώνησε για τελευταία φορά στην οικογένεια: μια σύσταση στην κόρη του Ανναλίζα, "αγόρασε μια όμορφη και μεγάλη ανθοδέσμη για τη μητέρα σου, σήμερα είναι η εικοστή πέμπτη επέτειος του γάμου μας".
"Μην ανησυχείς για τα χρήματα, θα στα δώσω μόλις επιστρέψω τη Δευτέρα από το Ιράν".
Αυτό το μεγάλο μπουκέτο λουλούδια είναι η τελευταία σπαρακτική ανάμνηση που άφησε στη σύζυγο και τα δύο παιδιά του ο
Αντόνιο Καπούτο, ο Ιταλός τεχνικός που ταξίδευε με το Airbus της Iran Air που καταρρίφθηκε την Κυριακή από αμερικανικό πύραυλο στον εναέριο χώρο πάνω από το Στενό του Ορμούζ.
"Φτου σας Αμερικάνοι!", φωνάζει η γυναίκα του Άντζελα με φωνή πνιγμένη από λυγμούς. "Είναι αδύνατον με όλα τα εξαιρετικά εξελιγμένα όργανα να μην αναγνώρισαν ότι επρόκειτο για πολιτικό αεροσκάφος. Δεν ήταν τυχαίο. Ο άντρας μου είχε κάνει αυτή τη διαδρομή δεκάδες φορές, εκατοντάδες άνθρωποι περνούν από αυτήν τη διαδρομή κάθε μέρα. Και μετά, όλα εκείνα τα αθώα νεκρά παιδιά: αυτό που έκαναν είναι τερατώδες [...]
"Ένα ακόμη ταξίδι και μετά θα είχε μείνει μαζί μας για πάντα", λέει η σύζυγος του Άντζελα ανάμεσα σε λυγμούς. "Αντίθετα τον σκότωσαν. Καταραμένοι"!
»

Ήταν προφανώς άλλες εποχές για την δημοσιογραφία και την Ιταλική...

Όμως... η Ιρανική Επανάσταση είναι λουλούδι που δεν πεθαίνει! Ο παγκόσμιος Νικηφόρος Άξονας της Αντίστασης θεριεύει σ' όλο τον πλανήτη!

«Για τους εχθρούς τελείωσε η εποχή του “χτυπάω και φεύγω”»
Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ
 
«Αν θέλετε να καταστρέψετε τον ιμπεριαλισμό
πρέπει να προσδιοριστεί το κεφάλι του: οι ΗΠΑ»

Ιράν... 43 χρόνια των Φρουρών της Επανάστασης


Ο στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί ήταν αυτός που δημιούργησε αυτό που σήμερα ονομάζεται "Άξονας της Αντίστασης"!

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι στην "ημερήσια διάταξη, σκληρή κι αμείλικτη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top