Στα 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια στο Ντράφι βρίσκεται η πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε από το Νταού Πεντέλης και έχει προκαλέσει την τεράστια κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

Την είδηση αυτή μετάδωσε η ΕΡΤ, με την πυροσβεστική ωστόσο να διευκρινίζει πως, αυτή τη στιγμή, δεν απειλούνται κατοικίες.

Παρ’ όλα αυτά, λίγο πριν τις 19:00 δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους στο Ντράφι, με προορισμό την Παλλήνη.

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς έχει δοθεί εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος και στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι.

Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι και στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη.

«Μάχη» σε δύο μέτωπα
Αυτή τη στιγμή στην Πεντέλη, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα: ένα μέτωπο που κινείται αργά προς το βουνό και ένα δεύτερο (το δύσκολο μέτωπο) που κινείται νότια προς Ντράφι – Νέα Πεντέλη.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο της φωτιάς οι άνεμοι έχουν ένταση 6-7 μποφόρ, μάλιστα σε αρκετά σημεία οι ριπές του ανέμου φτάνουν τα 8 μποφόρ. Πολύ δύσκολες οι συνθήκες…

Σημειώνεται πως η Αττική βρίσκεται σήμερα στο Επίπεδο 4 στον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.



Στο σημείο βρίσκονται πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 78 άνδρες, 22 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα. Επίσης, έως τις 21:00, στο μέτωπο θα επιχειρούν έντεκα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.
Ακόμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει δοθεί εντολή να σηκωθούν 2 Canadair από Ελευσίνα και 2 Canadair από Θεσσαλονίκη.

«Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Νωρίτερα, είχε σταλεί άλλο μήνυμα από το 112, στο οποίο αναφερόταν πως «αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Πατούλης: «Η μάχη πρέπει να δοθεί όσο είναι μέρα»
Ο περιφεριάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας για τη φωτιά, ανέφερε ότι υπάρχει τεράστια κινητοποίηση από την Πυροσβεστική, ενώ απηύθυνε έκκληση σε όσους δεν έχουν σοβαρό λόγο να μην κατευθύνονται προς την περιοχή.
Επίσης, τόνισε ότι θα δοθεί μεγάλη μάχη για την κατάσβεση και όλοι πρέπει να είναι σε επιφυλακή για οποιαδήποτε μορφή εκκένωσης. Όπω ανέφερε ο ίδιος, «η μάχη πρέπει να δοθεί όσο είναι ακόμα μέρα».
«Βορειανατολικά της Νταού το πρώτο σημάδι. Υπάρχει μεγάλος αριθμός υδροφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων. Επιχειρούμε και προσπαθούμε όσο μπορούμε να κρατήσουμε ασφαλείς τις περιοχές που υπάρχει κίνδυνος και υπάρχουν πληθυσμοί. Υπάρχουν δυνατοί άνεμοι» είπε στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Πεντέλης, Κωνσταντίνος Καλλιανώτης.
«Πληροφορίες που έχω είναι πως η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη, μεγάλης έντασης άνεμοι. Σε επιφυλακή στο δήμο μας σε περίπτωση που η φωτιά καβαλήσει το βουνό και έρθει προς τα εμάς. Δύσκολη κατάσταση και στενάχωρη για τους κατοίκους της περιοχής» είπε από την πλευρά του, επίσης στην ΕΡΤ, Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Διονύσου, Μανώλης Κόκκαλης.
«Στο Δήμο Διονύσου μας χωρίζει η Πεντέλη από τη φωτιά. Βόρειοι Β/Α άνεμοι, εμάς μας ευνοεί, αλλά άλλες περιοχές τις βάζει σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Είμαστε σε επιφυλακή» συμπλήρωσε.
 
Top