Έκπληκτους άφησε όσους περίμεναν να τον ακούσουν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην εκδήλωση τιμής για τον Σταύρο Ξαρχάκο, στο Περιστέρι καθώς αν και είχε ανακοινωθεί, δεν μίλησε.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναμενόταν να μιλήσει χθες, Δευτέρα, σε εκδήλωση τιμής στον Σταύρο Ξαρχάκο  στο Περιστέρι με πρωτοβουλία του Δήμου Περιστερίου.

Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού είχε ανακοινωθεί, ενώ ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να είχε ετοιμάσει τα όσα θα έλεγε στην εκδήλωση, καθώς άλλωστε διατηρεί προσωπική φιλία με τον μουσικοσυνθέτη, ενώ επί ημερών του ο Σταύρος Ξαρχάκος συμπεριλήφθηκε σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και έγινε ευρωβουλευτής.

Αφού μίλησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης, στο βήμα ανέβηκε ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης που μετά από σύντομο χαιρετισμό θέλει να προσφωνήσει τον πρώην πρωθυπουργό. Με νεύμα ο Κώστας Καραμανλής απέκλεισε το να μιλήσει και ανέβηκε στη σκηνή μόνο για να δώσει την τιμητική πλακέτα στον Σταύρο Ξαρχάκο.

Όπως αναφέρουν πηγες προσκειμενες στον πρωην πρωθυπουργό, ο Κώστας Καραμανλής έκρινε πως η μορφή που είχε λαβει η αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του συνθέτη εκδήλωση αλλά και το προχωρημένο της ωρας, δεν επετρεπαν συνέχιση των ομιλιών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρώην πρωθυπουργός θεώρησε πως οι ομιλίες είχαν ήδη τραβήξει αρκετά και ο ίδιος αποφάσισε να μην μιλήσει ώστε να προχωρήσει η συναυλία που ήταν και αυτή που περίμενε ο κόσμος.

Ο ίδιος, η σύζυγος και τα παιδιά τους παρέμειναν στην εκδήλωση και απόλαυσαν στο άλσος Περιστερίου τη συναυλία που ακολούθησε. Να σημειωθεί ότι στους θεατές είχε διανεμηθεί η ομιλία του Κώστα Καραμανλή που αφορούσε στο έργο του Σταύρου Ξαρχάκου.

 
Top