Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Να κάνετε το Έθνος υπόθεση του Λαού
κι η υπόθεση του Λαού θα είναι εκείνη του Έθνους...
»
Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ - "Λένιν"...

Σχετικό: Κομουνιστικό Κόμμα Ρωσίας: Χαιρετίζουμε τον γενναίο στρατό μας!

Ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ο ηγέτης του Κομουνιστικού Κόμματος Ρωσίας, δηλώνει δημόσια στη βουλή, στη συζήτηση μεταξύ πολιτικών αρχηγών κομμάτων της Δούμα, πως για πρώτη φορά οι Ρώσοι κομουνιστές δεν μπορούν να ασκήσουν κριτική, ν' αντιπολιτευθούν τις θέσεις του Πούτιν... Σαφής στο παρακάτω βίντεο:

Γκενάντι Ζιουγκάνοφ: «Πήγα συγκεκριμένα στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, άκουσα προσεκτικά την ομιλία σου [Πούτιν], έγραψα 26 θέσεις-προτάσεις και μάλλον για πρώτη φορά ένιωσα ότι δεν διαφωνούμε σε κανένα από τα θέματα που θέσατε»

Απόσπασμα από τη νέα ιστορική ομιλία του Πούτιν, κατά τη συνάντησή του και συζήτησης με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων στην Κρατική Δούμα, χθες στη Μόσχα:

«Έχουμε πολλά κόμματα, αλλά έχουμε μια πατρίδα -μόνο μία.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό και υψηλότερο από το πεπρωμένο της Πατρίδας.
Η χώρα ζει την κανονική της ειρηνική ζωή, αλλά τα παιδιά της κάτω από τις σφαίρες, ρισκάρουν τη ζωή τους, χάνουν τους συντρόφους τους στη μάχη -για την πατρίδα.
Σήμερα ακούμε ότι θέλουν να μας κερδίσουν στο πεδίο της μάχης.
Τι να πω; Αφήστε τους να προσπαθήσουν!
Έχουμε ακούσει ήδη πολλές φορές ότι η Δύση θέλει να πολεμήσει εναντίον μας μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό. Αυτή είναι μια τραγωδία για τον ουκρανικό λαό, αλλά αν κρίνουμε από όλα, φαίνεται ότι τα πράγματα πάνε προς αυτή την κατεύθυνση.
Αλλά, όλοι πρέπει να ξέρουν ότι δεν έχουμε αρχίσει ακόμα κάτι σοβαρό στην Ουκρανία!
Η Ρωσία θα βοηθήσει το Ντονμπάς και θα διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν εκεί σε καλές συνθήκες... [...]
Μετά τις 24 Φλεβάρη, όλοι οι κλάδοι της εξουσίας στη Ρωσία έπρεπε να δράσουν αποφασιστικά, συντονισμένα και γρήγορα. Η Δούμα λειτούργησε ακριβώς έτσι.
Οι αντιρωσικές κυρώσεις δεν δημιουργούν τις δυσκολίες που θα ήθελε η Δύση.
Η συλλογική Δύση, με επικεφαλής την Ουάσιγκτον, συμπεριφέρεται εξαιρετικά επιθετικά εδώ και δεκαετίες. Όλες οι προσπάθειες της Μόσχας να διεξαγάγει διάλογο για τα θέματα που απασχολούν περισσότερο την παγκόσμια ασφάλεια έχουν αγνοηθεί.
Σήμερα μας λένε ότι ξεκινήσαμε τον πόλεμο στο Ντονμπάς της Ουκρανίας.
Όχι! Η Ρωσία δεν τον εξαπέλυσε! Ο πόλεμος εξαπολύθηκε από την ίδια τη συλλογική Δύση, οργανώνοντας και υποστηρίζοντας το αντισυνταγματικό ένοπλο πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014 και στη συνέχεια ενθαρρύνοντας και δικαιολογώντας τη γενοκτονία του πληθυσμού του Ντονμπάς... [...]
Η Δύση έπρεπε να καταλάβει ότι θα είχε χάσει από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής μας επιχείρησης, γιατί η έναρξη της επιχείρησης σημαίνει και την αρχή της ριζικής ρήξης της παγκόσμιας τάξης που δημιουργήθηκε για τους Αμερικανούς.
Αυτή είναι η αρχή της μετάβασης από τον αμερικανικό παγκοσμιοποιητικό φιλελεύθερο εγωκεντρισμό, στον αληθινά πολυπολικό κόσμο, έναν κόσμο που δεν βασίζεται σε εγωιστικούς κανόνες, που επινοήθηκε από κάποιον για τον εαυτό του και πίσω από τον οποίο δεν υπάρχει τίποτα, εκτός από τη φιλοδοξία για ηγεμονία.
Έναν κόσμο που δεν βασίζεται σε υποκριτικούς διπλούς κανόνες και μέτρα, αλλά στο διεθνές δίκαιο, στην αληθινή εθνική κυριαρχία των λαών και των πολιτισμών, στη θέλησή τους να ζήσουν σύμφωνα με την ιστορική τους μοίρα, με τις δικές τους αξίες και παραδόσεις, να οικοδομήσουν μια συνεργασία στη βάση της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας... [...]
Η Δύση, που κάποτε διακήρυσσε τις αρχές της δημοκρατίας, όπως η ελευθερία του λόγου, ο πλουραλισμός, ο σεβασμός των άλλων απόψεων, τώρα εκφυλίζεται στο ακριβώς αντίθετο: στον ολοκληρωτισμό.
Έχει θέσει σε κίνηση τη λογοκρισία, έχει φιμώσει τα ΜΜΕ, χρησιμοποιεί τη λογοκρισία και τον εκφοβισμό προς τους δημοσιογράφους, τα δημόσια πρόσωπα.
Αυτή η πρακτική των απαγορεύσεων επεκτείνεται όχι μόνο στον χώρο της ενημέρωσης, αλλά και στην πολιτική, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την τέχνη -σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής στις δυτικές χώρες.
Κι όχι μόνον αυτό... επιβάλλουν σε όλο τον κόσμο το μοντέλο του ολοκληρωτικού φιλελευθερισμού, την περιβόητη «κουλτούρα ακύρωσης» -την κατάργηση του πολιτισμού, τις απαγορεύσεις παντού.
Αλλά η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι ότι οι λαοί των περισσότερων χωρών δεν θέλουν μια τέτοια ζωή κι ένα τέτοιο μέλλον. Αλλά φιλοδοξούν μια ουσιαστική και αληθινή κυριαρχία, όχι τυπική και διακοσμητική, έχουν βαρεθεί να γονατίζουν, να ταπεινώνουν τον εαυτό τους μπροστά σ' αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους "άριστους" κι έχουν κουραστεί να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους εις βάρος τους.
Παρ' όλα αυτά, δεν απορρίπτουμε τις ειρηνικές διαπραγματεύσεις. Αλλά, όσοι τις απορρίπτουν πρέπει να γνωρίζουν ότι όσο προχωράτε, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να καταλήξετε σε συμφωνία μαζί μας... [...]
»

Σχετικό: 3 Ιούλη 2022, Οι σημαίες της Νίκης στα μπαλκόνια του Λισιτσάνσκ!

Χθες, με εντολή της Κρατικής Τράπεζας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, εκδόθηκε ένα αναμνηστικό νόμισμα για τα "100 χρόνια της ΕΣΣΔ".


«Χωρίς την απόκτηση της αυτονομίας και της ενότητας σε κάθε έθνος,
ούτε η διεθνής ένωση του προλεταριάτου,
ούτε η ειρήνη και συνεργασία αυτών των εθνών προς τους κοινούς σκοπούς
θα μπορούσε να επιτευχθεί»
Φρίντριχ Ένγκελς
 
 
Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top