«Θα πάρω μέρος στην προεκλογική εκστρατεία και το κόμμα μου, Φόρτσα Ιτάλια, θα είναι κύριος στυλοβάτης της κεντροδεξιάς. Εμείς είμαστε η μόνη, πραγματική κεντρώα δύναμη», δήλωσε ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Remo Casilli), σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό όμιλο Mediaset, ιδιοκτησίας της οικογένειάς του. 

«Καινούργια δέντρα»
«Θα αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας και θα μειώσουμε τους φόρους. Θα φυτέψουμε ένα εκατομμύριο καινούργια δέντρα και θα αυξήσουμε όλες τις συντάξεις στα 1.000 ευρώ τον μήνα», υπογράμμισε ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός και καναλάρχης.

Παράλληλα, τόνισε ότι το κόμμα του «υποστήριξε πάντα την κυβέρνηση Ντράγκι, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι – ούτως ή άλλως – αυτή η κυβερνητική συμμαχία θα ολοκλήρωνε το έργο της τον Μάρτιο».

Πρωταγωνιστικό ρόλο
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε πως θεωρεί ότι το κόμμα του θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόδειξη του νέου πρωθυπουργού και υπογράμμισε ότι «η κεντροαριστερά είναι κάθε άλλο παρά ενωμένη, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι έληξε η συμπόρευσή της με τα Πέντε Αστέρια».

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ερωτηθείς για τους τρεις υπουργούς της κυβέρνησης Ντράγκι, οι οποίοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το Φόρτσα Ιτάλια, ο μεγιστάνας και πολιτικός απάντησε: «Πρόκειται σίγουρα να εξαφανιστούν. Η πολιτική τους σταδιοδρομία τελείωσε».


 
Top