Αεροσκάφος τύπου Antonov κατέπεσε στον κάμπο των Αντιφιλίππων το βράδυ του Σαββάτου στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιοχωρίου της Καβάλας, όπου συνετρίβη και έπιασε φωτιά.


Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ουκρανικό αεροσκάφος τύπου cargo, δηλαδή μεταφοράς εμπορευμάτων, που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Νις της Σερβίας προς το Αμμάν της Ιορδανίας. Εκτός του πιλότου, οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για άλλους δύο επιβαίνοντες, τους συγκυβερνήτες του αεροσκάφους, ενώ αργότερα νεότερες πληροφορίες μιλούσαν για οκτώ συνολικά επιβαίνοντες στο αεροσκάφος. Παράλληλα οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν, ότι το αεροσκάφος ήταν φορτωμένο με 12 τόνους επικίνδυνου φορτίου, ενδεχομένως εκρηκτικών, γι' αυτό και ακούγονταν διαδοχικές εκρήξεις μετά την συντριβή του.

Πηγές προσκείμενες στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αναφέρουν ότι ο πιλότος του Αντόνοφ An-12 το οποίο κατέπεσε χθες βράδυ στην περιοχή της Καβάλας ενημέρωσε πως το αεροσκάφος είχε υποστεί βλάβη στον κινητήρα και ζήτησε άδεια έκτακτης προσγείωσης, αλλά δεν πρόλαβε να φθάσει σε αεροδρόμιο, καθώς εκδηλώθηκε φωτιά στον ένα κινητήρα εν πτήσει και το αεροπλάνο κατέπεσε.

Το An-12 κατά τις ως τώρα πληροφορίες ήταν ουκρανικό και εκτελούσε δρομολόγιο μεταφοράς φορτίου από τη Σερβία προς την Ιορδανία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αεροσκάφος είχε οκταμελές πλήρωμα, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό τι μετέφερε. Η ΥΠΑ αναμένει εξάλλου σχέδιο πτήσης από την αντίστοιχη υπηρεσία της Σερβίας.

Αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν βίντεο που δείχνουν το αεροσκάφος να φλέγεται πέφτοντας και με την πρόσκρουση του στο έδαφος να ακολουθούν εκρήξεις.

Στο σημείο της πτώσης του Antonov, έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις από την 2η και 4η ΕΜΑΚ.
 
Top