Ο Ολιβιέ Σαρκοζί, αδερφός του πρώην Γάλλου προέδρου, αγόρασε σπίτι σε νησί του Αιγαίου από σύζυγο εν ενεργεία υπουργού της κυβέρνησης!

Το έμβασμα του 1 εκατ. ευρώ από τον «φορολογικό παράδεισο» της νήσου Τζέρσευ, η αντικειμενική αξία των 350 χιλιάδων, ο συναγερμός στην κρατική τράπεζα και ο έλεγχος από την Αρχή για το ξέπλυμα.

Την ώρα που ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με τη διάσημη και εντυπωσιακή σύζυγο του Κάρλα Μπρούνι επισκέπτονται τη χώρα μας (διαμένουν ήδη στην Βασιλική σουίτα της Μεγάλης Βρετανίας) και προγραμματίζουν κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, έρχεται στο φως της δημοσιότητας η πληροφορία ότι ο ετεροθαλής αδερφός του πρώην Γάλλου Προέδρου, Ολιβιέ Σαρκοζί, πρώην τραπεζίτης και υψηλόβαθμο στέλεχος μέχρι το 2016 όταν και παραιτήθηκε, του εμβληματικού χρηματοπιστωτικού οίκου Carlyle, αγόρασε σπίτι σε ΙΕΡΟ νησί του Αιγαίου!

Ο γάμος και το διαζύγιο με την πιο διάσημη «δίδυμη» των ΗΠΑ Μέρι Κέιτ Όλσεν, που την πέταξε έξω από το διαμέρισμα στο Μανχάταν
Από έγκυρες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης έρχεται «Η Αποκάλυψη» ότι ο Ολιβιέ Σαρκοζί, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και εσχάτως απασχόλησε τα φώτα της δημοσιότητας σχετικά με το αιφνιδιαστικό διαζύγιο του με την πιο διάσημη «δίδυμη» των ΗΠΑ, Μέρι Κέιτ Όλσεν, την οποία επιχείρησε «να πετάξει» εν άγνοια της έξω από το σπίτι που νοίκιαζαν από κοινού στο Μανχάταν, αγόρασε στα τέλη του 2021, προ ολίγων μηνών δηλαδή, εξοχική κατοικία σε νησί των Δωδεκανήσων από την σύζυγο εν ενεργεία υπουργού της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας!

Η συναλλαγή του 1 εκατ. ευρώ, μέσω Τζέρσεϋ, 3 φορές πάνω από την αντικειμενική αξία!
Οι ίδιες, απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσημη συναλλαγή της εν λόγω αγοραπωλησίας που καταγράφεται στα συμβόλαια, προσδιορίζεται γύρω στο 1 εκατ. ευρώ, ποσόν κατά πολύ υψηλότερο, σχεδόν τριπλάσιο από την αντικειμενική αξία του ακινήτου που έχει προσδιοριστεί περίπου στις 350 χιλιάδες ευρώ!
Το ζήτημα ωστόσο που εγείρεται σχετικά με τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία έχει να κάνει με το γεγονός ότι το έμβασμα για την καταβολή του ποσού του 1 εκατ. ευρώ από τον Ολιβιέ Σαρκοζί, ήρθε από το Τζέρσει, το περίφημο Άγγλονορμανδικό νησί της Μάγχης, το οποίο ανήκει στα λεγόμενα British Crown Dependencies, ημιαυτόνομες επικράτειες υπό την προστασία του Ηνωμένου Βασιλείου, που θεωρείται ως ένας από τους πιο γνωστούς «φορολογικούς παραδείσους» στον κόσμο και η πρωτεύουσα του, Σεντ Ελιέ, έχει πλήρως καταληφθεί σε όλο το παραλιακό μέτωπο της από τα γρανάζια των μηχανισμών της φοροδιαφυγής!

Ο συναγερμός στην κρατική συστημική τράπεζα
Η έλευση του σχετικού εμβάσματος από τον φορολογικό παράδεισο της νήσου Τζέρσευ χτύπησε συναγερμό στην ΚΡΑΤΙΚΗ συστημική τράπεζα, η οποία συναξιολόγησε το γεγονός ότι πρόκειται για μια συναλλαγή στην οποία αντισυμβαλλόμενοι είναι δύο πρόσωπα που εμπλέκονται εμμέσως με την πολιτική εξουσία:
Ο αδερφός – ετεροθαλής- του πρώην Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί (ο οποίος είχε καταδικαστεί 1 χρόνο φυλάκισης χωρίς αναστολή – παρέμεινε σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» – για υπέρβαση στα επιτρεπόμενα ποσά άσκησης της προεκλογικής του εκστρατείας) και η σύζυγος προβεβλημένου υπουργού εν ενεργεία της ελληνικής κυβέρνησης.

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Αρχής για το ξέπλυμα και η επιστολή αιτήματος στις Αμερικανικές Αρχές
Και βάσει του σχετικού πρωτοκόλλου απέστειλαν το report στην Αρχή για το Ξέπλυμα χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες, η οποία συζήτησε το θέμα κατά την τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας της, την περασμένη Τετάρτη!
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίσθηκε ο ενδελεχής έλεγχος της υπόθεσης και για το λόγο αυτό θα αποσταλεί αίτημα τις επόμενες μέρες προς την αντίστοιχη Αρχή των Ηνωμένων Πολιτειών από την οποία θα ζητηθούν διευκρινήσεις και στοιχεία σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία του Ολιβιέ Σαρκοζί, την φορολογική του εικόνα και το κατά πόσον οι Αρχές των ΗΠΑ είναι ενήμερες για τις καταθέσεις του αδερφού του πρώην Γάλλου Προέδρου σε φορολογικούς παραδείσους!

Ο «σπάταλος» Ολιβιέ και το εκλογικό σύνθημα του Νικολά το 2009!
Οι καλά γνωρίζοντες πάντως τον βίο και την πολιτεία του Ολιβιέ Σαρκοζί, τον χαρακτηρίζουν ως «σπάταλο» και με ροπή στα πάρτι και τη διασκέδαση.
Εικόνα βέβαια που δεν συνάδει με τον μοναστικό χαρακτήρα του νησιού της Αποκάλυψης!
Πάντως, αξίζει επί τη ευκαιρία να σημειωθεί, ότι ένα από τα συνθήματα της προεκλογικής καμπάνιας του Νικολά Σαρκοζί το 2009 ήταν «να γκρεμίσουμε τους φορολογικούς παραδείσους»!!!
Δυστυχώς, όπως καταδεικνύεται στην πράξη, δεν τον …άκουσε ούτε ο αδερφός του…
16, Ιου. 2022
radar.gr
 
Top