«Επί της αρχής το στηρίζω αλλά υπάρχουν άρθρα μέσα τα οποία πρέπει να τα συζητήσουμε πριν έρθουν στην ολομέλεια».  

Επιφυλάξεις και ουσιαστικά διαφωνίες εξέφρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης για το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, ειδικά σε ότι αφορά τις αλλαγές για την εκλογή πρυτανικών αρχών αν και όπως είπε επί της αρχής ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής θα ψηφίσει το νομοσχέδιο αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το τι θα πράξει για συγκεκριμένα άρθρα.

«Το 2020 ψηφίσαμε ένα νόμο που λέγαμε σύμφωνα με το προεκλογικό μας πως εκλέγονται οι πρυτανικές αρχές και αυτό το νόμο τώρα τον ακυρώνουμε εμείς με την ίδια κυβέρνηση και την ίδια υπουργό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νικήτας Κακλαμάνης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα «Παραπολιτικά».

«Επί της αρχής το στηρίζω αλλά υπάρχουν άρθρα μέσα τα οποία πρέπει να τα συζητήσουμε πριν έρθουν στην ολομέλεια» δήλωσε ο κ. Κακλάμανης.

Τόνισε ακόμη ότι ήδη υπάρχουν αντιδράσεις όχι από την κοινοβουλευτική ομάδα αλλά από τους πανεπιστημιακούς καθηγητές και επικαλέστηκε την απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ λέγοντας ότι έβγαλε μια ανακοίνωση πάρα πολύ σκληρή που ήταν ομόφωνη, που σημαίνει ότι και οι καθηγητές οι προσκείμενοι στη ΝΔ και οι υπάρχοντες πρυτάνεις οι προσκείμενοι διαφωνούν με ένα πολύ συγκεκριμένο άρθρο που έχει να κάνει με τα συμβούλια διοίκησης και τον τρόπο εκλογής των πρυτάνεων.

Το κυριότερο από όλα είναι ότι το 2020 ψηφίσαμε ένα νόμο που λέγαμε σύμφωνα με το προεκλογικό μας πως εκλέγονται οι πρυτανικές αρχές και αυτό το νόμο τώρα τον ακυρώνουμε εμείς με την ίδια κυβέρνηση και την ίδια υπουργό. Μιλάω για το συγκεκριμένο άρθρο, μην παρεξηγηθώ για το σύνολο του σχεδίου νόμου που το στηρίζω εξ αρχής γιατί είναι ένα καλό νομοσχέδιο, σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης.
 
Top