Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Κάθε άνθρωπος έχει δύο πατρίδες. Τη δική του και τη Συρία»
André Parrot...

16 Οκτώβρη 2019: "Είναι ο γιος του πατέρα του"! Τα λέει όλα, δίνει όλες τις απαντήσεις!

Απόσπασμα από τη χθεσινή συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ στο αραβικό κανάλι του RT:

Ερώτηση: Ας ξεκινήσουμε, κύριε Πρόεδρε, με το πιο σημαντικό θέμα στη διεθνή σκηνή και ας κάνουμε μια ερώτηση από τους τηλεθεατές μας στο ArabicRT: Γιατί η Δαμασκός υποστήριξε τη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία;

Πρόεδρος Άσαντ: «Υπάρχουν διάφοροι λόγοι.
Πρώτον, η Ρωσία είναι σύμμαχος της Συρίας και η Ρωσία αντιμετωπίζει έναν πόλεμο που πιστεύω ότι δεν σχετίζεται με την επέκταση του ΝΑΤΟ, όπως μπορεί να πιστεύουν ορισμένοι.
Αυτή η εχθρότητα υπήρχε ακόμη και πριν από την κομμουνιστική περίοδο και τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ένας συνεχής πόλεμος και η Ρωσία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της ύπαρξης μιας διεθνούς ισορροπίας.
Έτσι, μπορούμε να δούμε τη Ρωσία από δύο οπτικές γωνίες.
Το πρώτο είναι αυτό ενός συμμάχου: εάν ο σύμμαχός μας θριαμβεύσει στη μάχη, ή εάν η πολιτική του θέση ενισχυθεί στη διεθνή σκηνή, τότε αυτή είναι μια νίκη και για εμάς.
Από μια δεύτερη σκοπιά, η ισχύς της Ρωσίας αποτελεί σήμερα μια αποκατάσταση, έστω μερική, μιας διεθνούς ισορροπίας. Αυτή η νέα ισορρόπηση που βλέπουμε θα έχει αντίκτυπο σε μικρότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας. Αυτή είναι η στρατηγική μου θεώρηση.
»

«Ο Τύπος δεν θέλει να ενημερώσει τον αναγνώστη,
αλλά να τον πείσει πως τον ενημερώνει»
Νικολά Γκόμεζ Ντάβιλα

Εδώ υπεισέρχονται οι "εξηγήσεις-ερμηνείες" εκείνου του σάπιου και ξενόδουλου εγχώριου πολιτικού συστήματος. Η δήθεν "αριστερή" κυβέρνηση (η κυβέρνηση Τσίπρα, απέναντι στη Συρία ξεπέρασε σε φιλοαμερικάνικη πολιτική υποτέλειας τις δωσίλογες κυβερνήσεις της εμφυλιακής και μετεμφυλιακής περιόδου) και φυσικά αποτέλεσε την ταύτιση με τις αντίστοιχες πολιτικές των κυβερνήσεων του "σοσιαλδημοκράτη" Γ. Παπανδρέου, της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και σήμερα εκείνη του Μητσοτάκη. Η Συριακή υπόθεση αποτελεί την πλήρη επιβεβαίωση πως στην αποικία Ελλάδα δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ πολιτική που εναντιώνεται στις επιταγές του ιμπεριαλισμού: «Τελεία και παύλα»!

Για τη λεγόμενη εξωκοινοβουλευτική "επαναστατική αριστερά" (Ανταρσυα, αντικαπιταλιστική αριστερά, ΛαΕ προερχόμενη από το Συριζα, "ανοιχτά σύνορα", "δικαιώματα μειονοτήτων" και σια), η υπόθεση Συρία αποτελεί, επίσης, την πλήρη εξάρτηση αυτού του χώρου με το  Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις πολιτικές που εκπονεί το ΝΑΤΟ για αυτές τις πλήρως ελεγχόμενες ηγεσίες τους. Σκληρά, προκλητικά, προβοκατόρικες διαπιστώσεις; Αρκεί αυτό, που με έναρξη 5 Απρίλη 2021 μας δείχνει πως πορεύτηκαν: 5 Aπρίλη 2011... τα πρώτα επίσημα διαπιστευτήρια της Νατοϊκής "αριστεράς" για ν' αναλάβει κυβερνητικό ρόλο

Η περίπτωση της "περίεργης" ουδετερότητας του ΚΚΕ στην Συριακή υπόθεση, αποτελεί "φαινόμενο" που δείχνει μια "συνέπεια" στις γενικότερες πολιτικές του: Ρωσικός ιμπεριαλισμός, "μαζικοί εμβολιασμοί Big Pharma, "ανοιχτά σύνορα", "κλιματική αλλαγή", μεταναστευτικό και πάει λέγοντας. Μια ουδετερότητα που δεν λαμβάνει υπόψη τον αγώνα του αδελφού του Κομουνιστικού Κόμματος Συρίας, με το οποία η ιδεολογική διαφοροποίηση συνίσταται στο εξής: Το ΚΚΕ συμπαρατάχθηκε με την "Περεστρόικα" του πουλημένου Γκορμπατσόφ [ΚΚΕ: η Περεστρόικα κάνει ελκυστικό το σοσιαλισμό], ενώ το Κομουνιστικό Κόμμα Συρίας κατάγγειλε την "Περεστρόικα" και διέρρηξε κάθε σχέση με εκείνο το καθεστώς που παρέδωσε την ΕΣΣΔ στους ιμπεριαλιστές. Ενδεικτικά, με την ελπίδα να γίνει μια μέρα κατανοητό τι θέλει και γιατί το ΚΚΕ:
27 Ιούνη 2017... Το κεντρικό σύνθημα των κομμουνιστών στη Συρία είναι "Υπερασπίζοντας την πατρίδα, υπερασπιζόμαστε το λαό!: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας παραδίδει μαθήματα μαρξισμού στους "Radical chic"

Πρόεδρος Άσαντ: «η Ρωσία είναι σύμμαχος της Συρίας και η Ρωσία αντιμετωπίζει έναν πόλεμο...»

Μία και μοναδική παγκόσμια εξαίρεση, προδοσία με κάθε έννοια και σημασία του όρου "προδοσία", έχει διαπραχθεί εναντίον της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου κι έγινε από την αποικία Ελλάδα κι από το σύνολο του ελληνόφωνου κομματικού-πολιτικού συστήματος. Ποια πολιτική, αριστερή ή δεξιά θα μπορούσε να προδώσει εκείνη τη χώρα, εκείνον το λαό που στην κρίση του Μάρτη '87 διέσωσε την Πατρίδα μας; Ο ελληνικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ τη Συρία, αλλά και την προδοσία από το ξεπουλημένο πολιτικό σύστημα... Χαφέζ Αλ Άσαντ: "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!

Πως θα μπορούσε να γίνει Ελλαδιστάν η Συρία; Θα μπορούσε με την ίδια ευκολία της προδοσίας ΟΛΩΝ των ελληνόφωνων κυβερνήσεων να πληγεί από αμνησία γιατί το ζητούν οι ΗΠΑ;

Η φιλία μεταξύ της ΕΣΣΔ και της Συρίας θα γεννηθεί σχεδόν ταυτόχρονα με την ανεξαρτησία της χώρας. Μια σχέση που έγινε αδελφική κι εντάθηκε μετά την ανάληψη της εξουσίας, το 1963, από το Σοσιαλιστικό Αραβικό κόμμα Μπάαθ.
Αυτή η Φιλία και Συνεργασία απέκτησε διεθνή νομική υπόσταση το 1980, όταν οι δύο κυβερνήσεις υπέγραψαν τη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της ΕΣΣΔ και της Συρίας. Σύμφωνα με την Συνθήκη, η Σοβιετική Ένωση έχει δεσμευτεί για την υπεράσπιση της Συρίας εάν δεχθεί επίθεση από ένα τρίτο μέρος. Η Συνθήκη αυτή καταδεικνύει τη στρατηγική σημασία της Συρίας για την ΕΣΣΔ, αλλά και το σημερινό ενδιαφέρον της Ρωσικής Ομοσπονδίας [Βλέπε σε: Η δύση αγνόησε πως ο λαός της Συρίας διέπεται από "Εθνο"-Μπολσεβικισμό... κι ήρθε η ήττα!]. Μια συνθήκη που διέφυγε στους πράκτορες διάλυσης της ΕΣΣΔ, τον μεθύστακα και τον διαφημιστή πίτσας και δεν καταργήθηκε ποτέ. Έτσι, όταν η κυβέρνηση κι η Βουλή της Συρίας την επικαλέστηκε και ζήτησε βοήθεια για την αντιμετώπιση της ιμπεριαλιστικής επίθεσης με τους μισθοφόρους τρομοκράτες, έφερε τις Ρωσικές Ε.Δ. στη Συρία.

 

«Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας!»
Χαφέζ Αλ Άσαντ
Η Ε.Ε. κι η αποικία Ελλάδα και με τον Μητσοτάκη... ανανέωσαν το παράνομο φονικό εμπάργκο στη Συρία

Πως θα μπορούσε η Συρία να γίνει προτεκτοράτο Ελλαδιστάν και να μην σταθεί στο πλευρό της Ρωσίας;

Σχετικά:


Πούτιν-Άσαντ... η πιο άχρηστη συνάντηση!

 

Το Ρωσικό αίμα στην ιερή γη της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου


«Η αστική κοινωνία στερείται ηρωισμού»
Καρλ Χάινριχ Μαρξ


Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν
Ευριπίδης, 480 - 406 π.Χ.

 

 
Top