Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Αλλαγή & στην Κολομβία. Οι λαοί, ο κόσμος δεν αντέχει άλλο το δολάριο...

«Θα επιστρέψω. Και θα είμαστε εκατομμύρια»!

Ο Κολομβιανός λαός γράφει ιστορία με τον Gustavo Petro (Γκουστάβο Πέτρο).

Η καλύτερη δυνατή απάντηση στους άθλιους προφήτες του τέλους της ιστορίας είναι εδώ, μπροστά στα μάτια μας, στη Λατινική Αμερική και λέγεται: Σοσιαλισμός του 21ου αιώνα.

Η Κολομβία θα έχει τον πρώτο αριστερό πρόεδρο της, μετά από δεκαετίες κυβερνήσεων σκληρού νεοφιλελευθερισμού, καταστολής κατά των κοινωνικών κινημάτων και υποταγής στα συμφέροντα των ΗΠΑ.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό... Η Francia Márquez, Αφρο-Κολομβιανή ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιβάλλοντος, γίνεται αντιπρόεδρος.
Αυτή η νίκη, που κουβαλάει το ευρύ κοινωνικό κίνημα, δίνει οξυγόνο και ελπίδα σε όλη τη Λατινική Αμερική: δυναμώνει τον Άξονα της Αντίστασης στον ιμπεριαλισμό.
 
Ο Gustavo Petro... "μαθήτευσε" δίπλα στον Κομαντάντε της καρδιάς των Ελεύθερων του κόσμου...

Λατινική Αμερική... Μια ήπειρος που απελευθερώνεται από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και καταπιέσεις, ξεφυτρώνοντας νέες επαναστατικές κυβερνητικές εμπειρίες με στόχο τον σοσιαλισμό: από τη Βενεζουέλα του Τσάβες στον Σοσιαλισμό Pacha Mama στη Βολιβία, από την Σοσιαλιστική Κούβα έως τη Νικαράγουα των Σαντινίστας, από την ιστορική νίκη του Lopez Obrador στο Μεξικό στην επιτυχία των Αριστερών Περονιστών στην Αργεντινή, περνάει στην Ονδούρα, Χιλή, Περού...
 
Τα αποτελέσματα των εκλογών που έρχονται από την Κολομβία (Gustavo Petro: 50,57% - Rodolfo Hernadez: 47,16%), ανάβουν νέες πυρκαγιές κοινωνικής δικαιοσύνης σ' ολόκληρο τον πλανήτη: η "πίσω αυλή" των ΗΠΑ απλά δεν υπάρχει.
Σήμερα οι λεγόμενες "Δημοκρατίες της Μπανάνας", οι αποικίες των "πολιτισμένων" ανθρωπόμορφων φονιάδων με αστέρια και ρίγες, είναι έτοιμες ν' αντισταθούν στις υπαγορεύσεις της Ουάσιγκτον. Η πάλαι ποτέ Λατινική Αμερική, η "πίσω αυλή" των ΗΠΑ, σήμερα είναι η λεγόμενη "Ευρωπαϊκή Ένωση" του 4ου Ράιχ!
Ο λαός της Κολομβίας αψήφησε και νίκησε τον φόβο στο όνομα του Simon Bolivar.
 
«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Συγχαίρω τον Gustavo Petro και την France Marquez, για την ιστορική νίκη στις προεδρικές εκλογές στην Κολομβία.
Ακούστηκε η βούληση του κολομβιανού λαού, που βγήκε να υπερασπιστεί τον δρόμο της δημοκρατίας και της ειρήνης.
Νέοι καιροί προβλέπονται για αυτή την αδελφική χώρα.
»
Nicolás Maduro

«Συγχαίρουμε τον λαό της Κολομβίας, τον αδελφό εκλεγμένο πρόεδρο και την αδελφή France Marquez, πρώτη αντιπρόεδρο με αφροκαταγωγή στην ιστορία αυτής της χώρας, για την αδιαμφισβήτητη νίκη τους στις κάλπες.
Είναι η νίκη της ειρήνης, της αλήθειας και της αξιοπρέπειας.
Οι αδελφοί μας Gustavo και η France αντιπροσωπεύουν την κοινωνική αλληλεγγύη της συνείδησης, τις αξιοπρεπείς σημαίες της Λατινοαμερικανικής αριστεράς και γράφει την ιστορία με τη δύναμη της ψήφου του λαού.
Ζήτω οι αδελφοί Gustavo και France!
»
Evo Morales Ayma
 
Η Λατινική Αμερική μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε!
 
 
 
 
 
 
 


 







"Οι αναμνήσεις μας είναι η δύναμή μας.
Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη
οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας μας
κι όταν η νύχτα επιχειρεί να ξανάρθει
εμείς ας βάλουμε φωτιά στις μεγάλες επετείους,
όπως θα ανάβαμε πυρσούς"
Βίκτωρ Ουγκό, από γράμμα στον Λουί Μπλανκ (1877)
 
Top