Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Η Ρωσία είναι η πιο άμεση απειλή για την παγκόσμια τάξη»...

Έκκληση του Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ηγέτη των Ρώσων κομουνιστών, στα Κομουνιστικά Κόμματα του πλανήτη και τις προοδευτικές δυνάμεις, για την αντιμετώπιση της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Βέβαια, διαφεύγει στον Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, πως στη δυτική Ευρώπη έχει γιγαντώσει η Νατοϊκή αριστερά. Στη χώρα μας, μάλιστα, το μέτωπο εναντίον της Ρωσίας είναι σφυρηλατημένο κι ισχυρό, παρά το αφήγημα ορισμένων δυνάμεων περί "Ρωσικού ιμπεριαλισμού"...

Γκενάντι Ζιουγκάνοφ:

«Η καταστροφή των πόλεων και οι θάνατοι των κατοίκων του Ντονμπάς είναι μια βάρβαρη στρατηγική του Ζελένσκι και των δυτικών ανδρεικέλων που τον καθοδηγούν.
Προχθές, το Ντόνετσκ δέχθηκε τον πιο ισχυρό βομβαρδισμό των τελευταίων 8 ετών. Δεκάδες πολίτες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν ξανά, ενώ σημειώθηκαν πολλές καταστροφές.
Για άλλη μια φορά, το Κίεβο δεν κτύπησε εναντίον στρατιωτικών στόχων, αλλά σε σχολεία, νοσοκομεία και κτίρια κατοικιών.
Αυτό είναι κρατική τρομοκρατία.
Οι βομβαρδισμοί των πόλεων πραγματοποιούνται στο Ντονμπάς με αμερικανικές οβίδες μεγάλης εμβέλειας M777.
Με αυτόν τον τρόπο, οι αρχές των ΗΠΑ είναι και πάλι χορηγοί της διεθνούς τρομοκρατίας.
Οι Αμερικανοί συμπεριφέρθηκαν με τον ίδιο βάρβαρο τρόπο στα εδάφη του Βιετνάμ, του Ιράκ και άλλων χωρών που έχουν καταλάβει.
Είναι προφανές ότι δεν είναι ο Ζελένσκι που ηγείται των εχθροπραξιών, αλλά οι στρατιωτικοί σύμβουλοι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας, που έχουν στις πλάτες τους αίμα από κάθε γωνιά του πλανήτη και που αδιαφορούν για τις ζωές των Ουκρανών.
Οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία δηλώνουν ανοιχτά ότι ενδιαφέρονται να παρατείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία.
Στις προθέσεις τους περιλαμβάνεται επίσης η οικονομική αποσταθεροποίηση, όχι μόνον της Ρωσίας, αλλά και της Ευρώπης, και κυρίως η εντατικοποίηση της αντιπαράθεσης με την Κίνα.
Η δήλωση του Μπάιντεν για την προθυμία του να πολεμήσει την Κίνα είναι η πιο επικίνδυνη εκδήλωση της επιθετικής και ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης των ΗΠΑ.
Κάνουμε έκκληση στις προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο να απορρίψουν τα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, την χρησιμοποιήσει της σύγκρουση στην Ουκρανία, ώστε να διατηρήσει την κυριαρχία στον πλανήτη και να αναβιώσει τη νεοαποικιοκρατία
»

Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Πρόεδρος της Ένωσης Κομμουνιστικών Κομμάτων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης

Σχετικά:

✔  O Γκενάντι Ζιουγκάνοφ (ΚΚΡωσίας)... "καλεί" Κουτσούμπα (ΚΚΕ)... τον "αντιιμπεριαλιστή"!

 
«Οι ιδέες της περεστρόικα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αναδιοργάνωσης του σοσιαλισμού και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της σύγχρονης θεωρίας του σοσιαλισμού, ο σοσιαλισμός δεν ήταν ποτέ πιο ελκυστικός»
 
Αλέκα Παπαρήγα, Γ. Γραμματέας Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, "Πράβντα", 25 Ιούνη 1991
 
Όταν η κεντρική πολιτική του ΚΚΕ, σε πλήρη διάσταση με τα κομμουνιστικά κόμματα όλου του κόσμου, ήταν η στήριξη της "περεστρόικα"...

Λες και δεν πέρασε μια μέρα...
 
 
«Να λες την αλήθεια,
να καταλήγεις μαζί στην αλήθεια,
είναι πράξη κομμουνιστική κι επαναστατική»
Αντόνιο Γκράμσι, "L'Ordine Nuovo", 21 Ιούνη 1919

✔  Πλεονασμός για το Συριζα η Νατοϊκή δήλωση Κατρούγκαλου (Σόρος και σια...)!

Περί των "αισθημάτων" της άλλης Νατοϊκής αριστεράς δεν τίθεται θέμα θλίψης, αλλά "αγανάκτησης" απέναντι στην "ιμπεριαλιστική Ρωσία"... Φυσικά η δεξιά κι η νέα δεξιά με "σοσιαλδημοκρατικούς" φερετζέδες... δεν αντέχουν σχολιασμούς...

✔  ΟΥΚΡΑΝΙΑ! Η μοναξιά του ΚΚΕ κι ο αρραβώνας με τη δεξιά & τη Νατοϊκή αριστερά


«Μέχρι σήμερα, η σφαγή της Οδησσού έχει μείνει ατιμώρητη... Δεν ξεχνάμε, Δεν συγχωρούμε!»

 

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top