"Εμείς έχουμε κάνει τις δικές μας υποχωρήσεις, τώρα είναι η ώρα και για τη Γερμανία και για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να κάνουν τις δικές τους", ήταν το μήνυμα που έστειλε στους εταίρους ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).
Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε παράλληλα τη βαθιά πεποίθηση του ότι "στις τρεις εβδομάδες που απομένουν όλοι θα αρθούν στο ύψος της περίστασης και θα κάνουν ότι χρειάζεται ώστε επιτέλους μετά από μια επταετία να ανοίξει για τα καλά ο δρόμος για την έξοδο από τη μνημονιακή επιτροπεία".
Ο Πρωθυπουργός απάντησε και στο ερώτημα γιατί δεν υπήρξε λύση στο τελευταίο Eurogroup, λέγοντας: "Διότι υπήρξε προσπάθεια να προωθηθεί και πάλι μια θολή λύση. Μια λύση μετάθεσης του προβλήματος. Μια λύση που δεν αντιστοιχούσε στο οικονομικό κλίμα, στα δημοσιονομικά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας αλλά ούτε και στις θυσίες του ελληνικού λαού". Η λύση αυτή περιείχε και μία ρύθμιση του χρέους, πρόσθεσε, που δεν ήταν όμως αρκετή, γιατί δεν θα έδινε οριστικό τέλος στην αμφισβήτηση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Ο Πρωθυπουργός είπε ότι όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και πολλοί από τους εταίρους μας διαφώνησαν με τη λύση αυτή, γιατί θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει μία ξεκάθαρη λύση.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:
 
Top