ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ   ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΚΑΙ ΚΕΔΕ Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΜΠΙΡΜΠΑΣ!

ΕΤΣΙ ΣΚΙΖΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ...

ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΡΜΠΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

ΜΑΚΡΑΝ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ....

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ!!!!

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ;


Με …μια "ΑΠΩΛΕΙΑ" ταύτιση ΚΕΔΕ – ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους Παιδικούς Σταθμούς...



Τη στάση της Κυβέρνησης και των Υπουργών, «που αγνοούν συστηματικά τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης σε μείζονα ζητήματα, που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών και στη λειτουργία των δήμων», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, καυτηρίασε ο Πρόεδρος Δ.Σ., Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο κ. Πατούλης, με αφορμή την εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, για υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4 ετών στα νηπιαγωγεία, υπογράμμισε ότι, η Κυβέρνηση για άλλη μία φορά λαμβάνει αποφάσεις για τις τοπικές κοινωνίες χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης. Υπογράμμισε δε, πως εάν δεν υπάρξει αποκέντρωση αρμοδιοτήτων από το συγκεντρωτικό κράτος προς τις τοπικές Αρχές, οι παθογένειες θα συνεχιστούν.
«Εμείς λειτουργούμε εθνικά πάνω και πέρα από κομματικές γραμμές» τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόσθεσε:
«Περιμένουμε επιτέλους από την Κυβέρνηση και τον αρμόδιοΥπουργό Εσωτερικών να "ανοίξουν τα χαρτιά" τους και να μας πουν ξεκάθαρα τι σχεδιάζουν για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εμείς επιθυμούμε το διάλογο και θα συνεχίσουμε να τον επιδιώκουμε. Δεν προκαλέσαμε εμείς κανέναν. Άλλοι μας αποκάλεσαν "βλαχοδημάρχους" και "ταλιμπάν".  Ας μην νομίζουν κάποιοι ότι θα κάνουν πολιτική καριέρα στην πλάτη μας. Το "ποτήρι ξεχείλισε"...».

Ομόφωνη απόφαση για την κατάργηση των τμημάτων προνηπίων
Κατά τη συνεδρίαση, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ομόφωνα διαφώνησε με την κατάργηση των τμημάτων των προνηπίων στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και την ένταξή τους στα νηπιαγωγεία.
Όπως επισημάνθηκε από τον κ. Γιώργο Πατούλη και έγινε αποδεκτό από το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου η σχετική κυβερνητική πρόταση δεν είναι υλοποιήσιμη.

H απώλεια...

"Δεν υπάρχει ούτε το προσωπικό αλλά ούτε και οι υποδομές για να στηρίξουν τη λειτουργία των προνηπίων – Να μη χαθούν θέσεις εργασίας στους ΟΤΑ"
Κοινό σημείο αναφοράς όλων των μελών του Δ.Σ. ήταν η διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος των τμημάτων των προνηπίων τα οποία υπάγονται στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Όπως ξεκαθάρισαν, υπό τις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχουν οι υποδομές, ούτε και οι προϋποθέσεις για την ένταξη των τμημάτων στα νηπιαγωγεία. Επιπλέον, η ΚΕΔΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους και στην ΠΟΕ - ΟΤΑ προκειμένου να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.
Με εξαίρεση την παράταξη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» (ΣΥΡΙΖΑ - Δ. Μπίρμπας), όλα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ σημείωσαν ότι, αναμένουν τις περαιτέρω ενέργειες της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου σχετικά με το θέμα, προκειμένου να καθορίσουν και τη δική τους στάση.
Να σημειωθεί ότι, συζητήθηκε και το θέμα του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στον καθορισμό προϋποθέσεων αδειοδότησης και λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών που λειτουργούν εντός νομικών προσώπων των δήμων. Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε να ζητηθεί νέα παράταση, προκειμένου να μπορέσει να υλοποιηθεί χωρίς προβλήματα το πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής».
Κοινωφελής Εργασία
Με αφορμή την απασχόληση εργαζομένων σε σχολικά συγκροτήματα μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, μετά από εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας, Ν. Μελετίου, διατύπωσε τη διαφωνία του ως προς τον τρόπο αξιοποίησής τους.
Συγκεκριμένα, η ΚΕΔΕ προτείνει οι συγκεκριμένοι απασχολούμενοι να μπορούν να αξιοποιηθούν σε απογευματινές δράσεις, καθώς και σε θερινά προγράμματα που υλοποιούνται στα σχολεία.
Ομόφωνο αίτημα για επιστροφή του αγάλματος της Αφροδίτης στη Μήλο
Μετά από εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Δημάρχου Μήλου, Γ. Δαμουλάκη, συμφωνήθηκε να υπάρξουν κοινές δράσεις για τη διεκδίκηση επαναπατρισμού της Αφροδίτης της Μήλου από το Μουσείο του Λούβρου.
Στους δήμους η περιουσία των ανενεργών Αγροτικών Συνεταιρισμών
Τέλος, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η αξιοποίηση της περιουσίας των ανενεργών Αγροτικών Συνεταιρισμών από τους Οικείους δήμους. Η ΚΕΔΕ θα καταθέσει αίτημα προκειμένου να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει η περιουσία και οι υποδομές των συγκεκριμένων συνεταιρισμών να παραχωρηθούν στα κατά τόπους ΟΤΑ.
epoli.gr
 
Top