To Google Lens είναι ένας έξυπνος τρόπος για να μετατραπεί η κάμερα ενός smartphone σε μία μηχανή αναζήτησης με στοιχεία ενισχυμένης πραγματικότητας.

Με τις Augmented Reality δυνατότητες που προσφέρει το Google Lens, η κάμερα ενός Android smartphone θα μπορεί να εντοπίζει ένα σημείο στον φυσικό χώρο και να δίνει πληροφορίες για αυτό απευθείας πάνω στην οθόνη. Μία από τις χρήσεις που παρουσιάστηκαν στο Google I/O 2017, ήταν ο εντοπισμός του κωδικού Wi-Fi μόλις η κάμερα είχε στραφεί προς ένα router.

Το Google Lens θα είναι ένα συνοδευτικό εργαλείο του Google Assistant, το οποίο θα μπορεί να εμπλουτίζει τις δυνατότητές του με οπτική πληροφορία. Σε πολλές εκδοχές του, το Google Lens, θυμίζει την εφαρμογή Google Goggles, αλλά εδώ αυτά που μπορεί να κάνει η εφαρμογή είναι πολύ περισσότερα.

Η κάμερα του smartphone με το Google Lens αποκτά ρόλο μηχανής αναζήτησης, η οποία θα μπορεί να προσφέρει απαντήσεις σε ποικίλα ερωτήματα, όπως είναι για παράδειγμα, το είδος ενός λουλουδιού που κοιτά ο χρήστης και άλλα παρόμοια. Πίσω από τη λειτουργία του Google Lens κρύβεται μία δομή τεχνητής νοημοσύνης, ενώ το εργαλείο θα συνεργάζεται και με το Google Photos, από όπου θα μπορούν να προκύπτουν διάφοροι συσχετισμοί και άλλες πληροφορίες.

Πηγή: pestaola.gr


 
Top