Για "κατασκευή ψευδών ειδήσεων" από μέσα ενημέρωσης προκειμένου να δώσουν τον τόνο της αντικυβερνητικής προπαγάνδας, που, όμως, δεν δημιουργούν κλίμα μόνο σε βάρος της κυβέρνησης, αλλά και σε βάρος της ίδιας της χώρας, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές κάνουν σύγκριση στο πώς παρουσιάστηκε σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης και πώς σε ξένα η τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup και σημειώνουν χαρακτηριστικά: "Προχθές φτιάχτηκε η είδηση ότι η Ελλάδα απομονώθηκε στο Eurogroup και ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δέχτηκε σφοδρή κριτική από συναδέλφους του την ίδια στιγμή που κατά τη συνεδρίαση ευρωπαϊκοί θεσμοί αλλά και μια σειρά από κράτη-μέλη της Ευρωζώνης έπαιρναν με σαφήνεια τη θέση της Ελλάδας. Την άλλη μέρα, φυσικά, σε όλο τον διεθνή Τύπο απομονωμένος ήταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε".

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αναφέρονται και σε όσα κυκλοφόρησαν ότι δήθεν "ο πρωθυπουργός έκανε πίσω στο ζήτημα του χρέους" και υπογραμμίζουν: "Χθες, κατασκευάστηκε η είδηση ότι ο πρωθυπουργός άλλαξε γνώμη και μια μέρα μετά τη μη αποδοχή της πρότασης που κατατέθηκε από κάποιους δανειστές στο EG, έκανε πίσω στο ζήτημα του χρέους και αποδέχτηκε την παραπάνω πρόταση. Και όλα αυτά τη στιγμή που έχει κάνει ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα διεκδικεί μια καθαρή λύση και μια συνολική συμφωνία με τους δανειστές. Προφανώς τα διεθνή media παρουσιάζοντας τη θέση αυτή δεν βλέπουν καλά και πρέπει μάλλον να πάρουν μαθήματα δημοσιογραφίας από το ελληνικό μιντιακό κατεστημένο".

Οι κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως "το γεγονός ότι μέρα με τη μέρα χάνεται κάθε ίχνος αξιοπιστίας και καταπατάται η δημοσιογραφική δεοντολογία, προκειμένου να αποδομηθεί η κυβέρνηση "δεν είναι μεν σοβαρό είναι όμως κρίσιμο". Διότι σε θέματα εθνικής σημασίας όπου η διαπραγματευτική γραμμή δεν είναι μόνο της κυβέρνησης αλλά της ίδιας χώρας, πρέπει να υπάρχουν και όρια στην προπαγάνδα".

 
Top