Οι ιαπωνικές αρχές παραδέχθηκαν ότι οι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους μόλις 10 λεπτά για να προετοιμαστούν για μία πυραυλική επίθεση από τη Βόρεια Κορέα. Η αποκάλυψη αυτή έρχεται την στιγμή που το ενδιαφέρον των πολιτών για τον ιστότοπο πολιτικής προστασίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα με τα views να έχουν εφταπλασιαστεί από τον Μάρτη φτάνοντας τα 2,6 εκατομμύρια αυτό το μήνα.

Σύμφωνα με τoυς Japan Times, οι περιφερειακοί σύμβουλοι διαχείρισης καταστροφών σε συνάντησή τους στο Τόκιο την περασμένη εβδομάδα απηύθυναν έκκληση για ένα εθνικό σύστημα ασκήσεων και για αλλαγές στο νόμο ώστε να μπορούν να διατάξουν με μεγαλύτερη ευκολία εκκενώσεις περιοχών.

Ωστόσο,ο δήμαρχος της Οσάκα που έχει 8,8 εκατομμύρια πολίτες δήλωσε: «Ένας πύραυλος μπορεί να μην ανιχνευθεί αμέσως μόλις εκτοξευθεί … και αυτό μπορεί να πάρει αρκετά λεπτά». Παράλληλα πρόσθεσε ότι «οι προειδοποιήσεις και οι συναγερμοί μπορούν να ηχήσουν μόνο τέσσερα ή πέντε λεπτά πριν από την άφιξη ενός πυραύλου» . Στην περίπτωση πάντως μίας επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα, οι Ιάπωνες έχουν λάβει συμβουλές να αναζητήσουν καταφύγιο είτε σε υπόγειους χώρους είτε σε κτίρια που έχουν κατασκευαστεί από ισχυρό σκυρόδεμα. Για όσους δεν το καταφέρουν συνίσταται να πέσουν στο έδαφος ή να μπουν κάτω από τραπέζια. Όσον αφορά στους μαθητές, τους έχει ζητηθεί να κρυφτούν κάτω από τα θρανία τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η ένταση στην περιοχή είναι ιδιαίτερα έντονη μετά τις αποκαλύψεις ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να προετοιμαστεί για μία έκτη πυρηνική δοκιμή παρά τις διεθνείς προειδοποιήσεις. Η Νίκι Χέιλι η πρέσβης της Ουάσινγκτον στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για αντίποινα ενάντια της Βόρειας Κορέας στην περίπτωση που εκτοξεύσει διηπειρωτικό πύραυλο ή επιτεθεί σε βάση των ΗΠΑ. Από την άλλη, η ταχεία πρόοδος που έχει σημειώσει η Βόρεια Κορέα στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων έχει καταστήσει την Ιαπωνία εξαιρετικά ευάλωτη. Στη χώρα ζουν περίπου 54.000 Αμερικανοί στρατιώτες κάτι που σημαίνει ότι αποτελεί στόχο της Βόρειας Κορέας στην περίπτωση που ξεκινήσει σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο.

makeleio.gr



 
Top