Αποδέχεται μεν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης την πρόταση της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά για τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, αλλά διαφωνεί με τη σύνθεσή του ζητώντας να εκλεγούν οι σύνεδροι από την αρχή.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του αναφέρει «Λέω "ναι" σε ένα συνέδριο δημοκρατικό, διαφανές και ανοιχτό στην κοινωνία, όπου όλοι μα όλοι οι σύνεδροι θα είναι εκλεγμένοι από την κοινωνική βάση της παράταξης».

Ωστόσο, λέει «όχι»: στην επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στο καθεστώς δημιουργικής ασάφειας, στην ενοχοποίηση της διαφωνίας, στις διαρροές εναντίον συντρόφων που, όταν το ΠΑΣΟΚ έδινε τη μάχη της κοινοβουλευτικής του επιβίωσης, ήταν στη πρώτη γραμμή.

«Δεν λύνονται έτσι οι πολιτικές διαφορές στα δημοκρατικά κόμματα», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να λειτουργεί με διορισμένους. Και επικαλείται τις προβλέψεις του καταστατικού, ζητώντας από τη Φώφη Γεννηματά να συγκαλέσει τα εκλεγμένα όργανα του Κινήματος.

Ο κ. Ξεκαλάκης καταλήγει «Για να κάνουμε κανονική τη χώρα, πρέπει πρώτα να κάνουμε κανονικό το κόμμα. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να πείσουμε το λαό ότι αλλάξαμε και θα έρθουν ξανά μαζί μας οι προοδευτικοί πολίτες που σήμερα μας γυρίζουν την πλάτη. Προχωρούμε όλοι μαζί μέσα από συνεννόηση και σύνθεση των διαφορετικών πολιτικών απόψεων για να φτιάξουμε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη η χώρα, ο λαός και κυρίως η νέα γενιά που βρίσκεται με το ένα πόδι στο εξωτερικό».

 
Top