Τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε η Φώφη Γεννηματά στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην οποία συμμετείχαν και κομματικά στελέχη του Κινήματος.
Από τη συνεδρίαση απουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, ενώ επίσης δεν συμμετείχαν οι διαφωνούντες από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.
Μετά τις αναταράξεις που προκλήθηκαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του περασμένου Σαββάτου, λόγω των διαφωνιών με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Παναγιώτη Ξεκαλάκη, η κ. Γεννηματά τους κατηγόρησε, χωρίς να τους κατανομάσει, για «ανοιχτή υπονόμευση»: "Είναι άλλο η διαφωνία και άλλο η ανοιχτή υπονόμευση σε ό,τι δεν ελέγχεται ή δεν εξυπηρετεί προσωπικούς στόχους. Και αυτό μάλιστα να παρουσιάζεται ως δήθεν νέο. Το νέο δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Και μάλιστα ευκαιρίας για κλεφτοπόλεμο και εσωκομματική γκρίνια".
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάλιστα αποφάσισε την κατάργηση της θέσης του γραμματέα του κόμματος, μεταβιβάζοντας τις αρμοδιότητες στον συντονιστή σε ένα νέο όργανο, την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου. Η απόφαση οφείλεται στα πρόσφατα γεγονότα στην Κεντρική Επιτροπή και στο γεγονός πως στην Χαριλάου Τρικούπη χρεώνουν στο δίδυμο Ξεκαλάκη - Ανδρουλάκη «παλαιοκομματική συμπεριφορά».
 
Top