Μαίνεται η σύγκρουση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μετά την εξαγγελία της Φώφης Γεννηματά για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του κόμματος, με αιχμές για “ανοιχτή υπονόμευση” από στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν κατονόμασε, “φωτογραφίζοντας” ωστόσο τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη και τον γραμματέα του κόμματος Στέφανο Ξεκαλάκη.

Μάλιστα, στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην οποία συμμετείχαν και κομματικά στελέχη του Κινήματος, όμως απουσίαζε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς και οι διαφωνούντες από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε την κατάργηση της θέσης του γραμματέα του κόμματος, μεταβιβάζοντας τις αρμοδιότητες σε ένα νέο όργανο, την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου.

“Είναι άλλο η διαφωνία και άλλο η ανοιχτή υπονόμευση σε ό,τι δεν ελέγχεται ή δεν εξυπηρετεί προσωπικούς στόχους. Και αυτό μάλιστα να παρουσιάζεται ως δήθεν νέο. Το νέο δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Και μάλιστα ευκαιρίας για κλεφτοπόλεμο και εσωκομματική γκρίνια", ανέφερε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά. μετά τις αναταράξεις που προκλήθηκαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του περασμένου Σαββάτου, λόγω των διαφωνιών με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Παναγιώτη Ξεκαλάκη, στους οποίους πηγές της Χαριλάου Τρικούπη χρεώνουν “παλαιοκομματική συμπεριφορά”.

Τη σκυτάλη πήρε ο Στέφανος Ξεκαλάκης, που με ανάρτησή του στο Facebook επικροτεί την απόφαση της Φώφης Γεννηματά για την διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου, εκφράζοντας τη στήριξή του σε ένα συνέδριο “δημοκρατικό, διαφανές και ανοιχτό στην κοινωνία, όπου ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ”.

Ωστόσο συνεχίζει:

“«Όχι» στην επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
- «Όχι» στο καθεστώς δημιουργικής ασάφειας.
- «Όχι» στην ενοχοποίηση της διαφωνίας. 
- «Όχι» στις διαρροές εναντίον συντρόφων που όταν το ΠΑΣΟΚ έδινε τη μάχη της κοινοβουλευτικής του επιβίωσης, ήταν στη πρώτη γραμμή”.

“Δεν λύνονται έτσι οι πολιτικές διαφορές στα δημοκρατικά κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να λειτουργεί με διορισμένους”, διαμηνύει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας: “Το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει σύμφωνα πάντα με το καταστατικό. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οφείλει να συγκαλέσει τα εκλεγμένα όργανα του Κινήματος. Γιατί, για να κάνουμε κανονική τη χώρα,πρέπει πρώτα να κάνουμε κανονικό το κόμμα. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να πείσουμε το λαό ότι αλλάξαμε. Μόνο τότε θα έρθουν ξανά μαζί μας οι προοδευτικοί πολίτες που σήμερα μας γυρίζουν την πλάτη”.

Ο κ. Ξεκαλάκης καταλήγει: “Για να κάνουμε κανονική τη χώρα, πρέπει πρώτα να κάνουμε κανονικό το κόμμα. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να πείσουμε το λαό ότι αλλάξαμε και θα έρθουν ξανά μαζί μας οι προοδευτικοί πολίτες που σήμερα μας γυρίζουν την πλάτη. Προχωρούμε όλοι μαζί μέσα από συνεννόηση και σύνθεση των διαφορετικών πολιτικών απόψεων για να φτιάξουμε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη η χώρα, ο λαός και κυρίως η νέα γενιά που βρίσκεται με το ένα πόδι στο εξωτερικό”.

Παράλληλα, σε ομόφωνη απόφασή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

"1)  στηρίζει και θα αγωνιστεί για την επιτυχία του πολιτικού και προγραμματικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του κεντρικού συντονιστικού συμβουλίου μετά την εισήγηση της επικεφαλής της  Φώφης  Γεννηματά

2)  συμφωνεί και θα υποστηρίξει την πρωτοβουλία και την απόφαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή έκτακτου ενωτικού συνεδρίου του κινήματος.

3)  Θα συνεχίσει να συμβάλει στην επεξεργασία και την εξειδίκευση των θέσεων και των προτάσεων της παράταξης για κρίσιμα θέματα που απασχολούν την Ελληνική Κοινωνία".

 
Top