«Επιμείναμε χθες και ζητήσαμε από την αρμόδια υφυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό να μας εξηγήσει τι αφορά η παρούσα διάταξη και δεν λάβαμε καμία εξήγηση. Χρειάστηκε η ειλικρινής παρέμβαση του κ. Καμμένου για να ομολογηθεί ότι η αυτή η διάταξη αφορά μια περίπτωση, μια εταιρεία και έναν επενδυτή. Οπότε η παρούσα πρόταση είναι απολύτως αντισυνταγματική και θέτω ζήτημα αντισυνταγματικότητας» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, με αφορμή την τροπολογία για τα πρόστιμα των λαθρεμπόρων στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος πήρε τον λόγο και απάντησε: «Η τροπολογία δεν αφορά διαγραφή όπως έγινε νύχτες με δικές σας τροπολογίες. Τα συγκεκριμένα πρόστιμα αφορούν εκείνον τον ιδιοκτήτη που διέπραξε το αδίκημα της λαθρεμπορίας και δεν διαγράφεται ούτε το ποινικό, ούτε το δικαστικό. Διαγραφές δεν γίνονται τώρα, αλλά επί άλλων εποχών».

Ο κ. Δένδιας απάντησε εκ νέου διευκρινίζοντας ότι: «Ο κ. Πρωθυπουργός και οι κύριοι υπουργοί και λιγότερο ειλικρινείς από τον κ. Καμμένο απέκρυψαν από το εθνικό κοινοβούλιο τα παραγωγικά αίτια αυτής της τροπολογίας. Δεν μπορείτε κ. Πρόεδρε (κ.Βούτσης) να στερήσετε τη δυνατότητα από το κοινοβούλιο να αποφανθεί επί πρόδηλης φωτογραφικής διάταξης».

Δείτε το βίντεο:

 
Top