Μπορεί πράγματι να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει αλλά όντως. Ο Αλέξης Τσίπρας τον Σεπτέμβριο θα είναι ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός. Θα έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, και του Σαμαρά και του Γ. Παπανδρέου, και βεβαίως του Παπαδήμου. Και ξέρετε πώς θα το έχει πετύχει αυτό;

Με δύο τρόπους: Ο πρώτος κάνοντας τις μεγαλύτερες κυβιστήσεις του αιώνα. Είναι ο μεγαλύτερος κωλοτούμπας πολιτικός που πέρασε ποτέ από τη χώρα.

Ο δεύτερος είναι ότι φτιάχνει τη δική του διαπλοκή, τα δικά του επιχειρηματικά τζάκια μοιράζοντας όλες τις μεγάλες μπίζνες στην Ελλάδα, προφανώς για να έχει πλάτες και να διατηρηθεί στην εξουσία όσο θέλει.

Τα δύο παραπάνω στοιχεία συνθέτουν αυτό που λέμε «πουλάει την ψυχή του στο διάβολο» για την καρέκλα. Και δεν έχει κανένα πρόβλημα σαν... αριστερός άνθρωπος που είναι. Την πουλάει αλλά παραμένει αριστερός, ευαίσθητος, φίλος του λαού και παιδί της διπλανής πόρτας.

Έχουν δει πολλά τα μάτια μας, θα δουν ακόμη περισσότερα. Όπως είχαμε γράψει και πρόσφατα, η διαπλοκή ζει και βασιλεύει στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με όλους τους παλαιούς και νέους νταβατζήδες να είναι ευχαριστημένοι. Και όσοι δεν είναι βρίσκουν ευήκοα ώτα σε συγκεκριμένους υπουργούς με τους οποίους κλείνουν deal και κάνουν τα νταραβέρια τους.

Η κατάσταση πλέον έχει πάρει διαστάσεις και θα συνεχιστεί καθώς το επόμενο διάστημα θα πρέπει να βγουν στο σφυρί και άλλα περιουσιακά στοιχεία κατ' απαίτηση της τρόικας. Για παράδειγμα είναι στο άμεσο μέλλον να δοθεί το 40% της ΔΕΗ, με λιγνιτικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια. Για σκεφτείτε ποιοι μεγαλονταβατζήδες έχουν εμπλακεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο της ενέργειας και θα καταλάβετε σε ποιους θα μοιραστεί η πίτα της ΔΕΗ την οποία σκόπιμα η κυβέρνηση απαξίωσε για να την δώσει χωρίς αντιδράσεις από τους διάφορους συνδικαλισταράδες που παλαιότερα έκαναν επεισόδια.

Χθες σειρά πήρε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για το οποίο όποιος τολμούσε να μιλήσει επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ, τον έτρωγε το μαύρο σκοτάδι. Όποιος τολμούσε να αναφέρει ότι θα πουληθεί σε ιδιώτες αμέσως γινόταν στόχος των συνδικαλιστών. Χθες ανακοινώθηκε ότι Γάλλοι και Γερμανοί με μπροστάρη τον Ιβάν Σαββίδη, επομένως και Ρώσοι, έκαναν μεγάλη προσφορά ύψους 232 εκατ. ευρώ για το 67% του ΟΛΘ. Δηλαδή για το 100% το τίμημα είναι γύρω στα 320 εκατ. ευρώ. Μάλιστα η προσφορά έγινε με premium 68% σε σχέση με την τιμή της μετοχής, δείγμα ότι οι επενδυτές βρήκαν... χρυσάφι στο λιμάνι και γι' αυτό το χτύπησαν τόσο ψηλά.

Ο Ιβάν Σαββίδης γίνεται μεγάλος παίκτης στην αγορά καθώς είναι ένα βήμα πριν από τον απόλυτο έλεγχο του Πήγασου του Μπόμπολα, αφού βεβαίως οι τράπεζες «κουρέψουν» καμιά 70αριά εκατομμύρια ευρώ και αφού ψηφιστεί το ακαταδίωκτο για τα τραπεζικά στελέχη ώστε να μην έχουν και ποινικές ευθύνες όσοι βάλουν τις υπογραφές τους. Σαββίδης και Μπόμπολας συμμαχούν, πιθανότατα όχι μόνο στα media αλλά και σε άλλες δουλειές όπου ο πρώτος έχει τα... ρούβλια και ο δεύτερος το know how.

Και μην ξεχνάμε ότι ο Σαββίδης ήταν ο «λαγός» του Παππά στον αποτυχημένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Τώρα θα ελέγχει εφημερίδες και κανάλια μέσω του Σαββίδη.

Η πλάκα είναι ότι τα μέσα ενημέρωσης πλέον ταυτίζονται με ομάδες, καθώς κάθε μεγάλη ομάδα έχει πίσω της επιχειρηματία που εμπλέκεται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο σε media.

Είναι δε πιθανό μετά τον πλειστηριασμό του ΔΟΛ να περάσει σε χέρια που ο Τσίπρας θα ορίσει ώστε να ελέγχει πλήρως τα μέσα.

Σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες ο Τσίπρας και το παρεάκι του Μαξίμου κάνει τη μοιρασιά με τέτοιο τρόπο που κανείς στο παρελθόν δεν είχε καταφέρει. Στα δημόσια έργα, στην ενέργεια, στο real estate, στις τράπεζες και όπου αλλού υπάρχει χρήμα και θα κινείται για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αν εκνευρίζονται ορισμένοι, ρίχνουν μερικές μπαταριές και καθαρίζουν. Όπως ο άλλοτε φίλος Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος βλέπει ότι ενισχύονται οι αντίπαλοί του, όπως ο Σαββίδης, κι έχει επιτεθεί με σφοδρότητα στην κυβέρνηση. Μέχρι να τα βρουν και για τον Ολυμπιακό και για άλλα παιχνίδια...

Η ουσία είναι ότι ο Τσίπρας χρησιμοποιεί δύο όπλα. Την πίτα που βγήκε από το φούρνο και περιλαμβάνει deal δισεκατομμυρίων τα επόμενα χρόνια, και τις δικογραφίες που έχει ο... Μίμης και φυσικά ο δικαστής – δημοσιογράφος. Με το πρώτο θα δώσει μέλι για να γλείφουν παλιοί και νέοι νταβατζήδες και με το δεύτερο θα «τελειώσει» ή τουλάχιστον θα σπιλώσει συγκεκριμένους επιχειρηματίες, τραπεζίτες, οικονομικούς παράγοντες κ.λπ.

Μιλάμε για τον απόλυτο killer, τον αδίστακτο άνθρωπο που η συμμαχία με τον διάβολο είναι ψωμοτύρι γι' αυτόν.

antinews.gr

 
Top