«Είναι πολιτικό unfair game η προδέσμευση για μέτρα από την κυβέρνηση. Θεωρώ ως συνυπεύθυνες αμφότερες τις πλευρές, δηλαδή τόσο την κυβέρνηση όσο και τους δανειστές», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Χαρακτήρισε «αδιέξοδη την πολιτική λιτότητας, η οποία δοκιμάζει τις αντοχές της Ευρώπης και το μέλλον της» και επισήμανε «την αναγκαιότητα αντικατάστασης της πολιτικής λιτότητας με μία άλλη πολιτική η οποία θα εδράζεται στο κεκτημένο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας».

Σε ερώτηση για το αίτημα της ΝΔ για προσφυγή στις κάλπες υπογράμμισε ότι «το αίτημα είναι παρόν από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας», εκτιμώντας ότι «αυτό που έχει νόημα είναι η κοινωνική απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού και όχι απλώς η νομοτελειακή, λόγω της κυβερνητικής φθοράς» και τόνισε ότι «αυτό είναι καθήκον μας και πρέπει η προσπάθειά μας να ενταθεί».

Η κ. Παπακώστα υποστήριξε ότι η ΝΔ «οφείλει σήμερα να επιστρέψει στις ρίζες της, δηλαδή στον κοινωνικό φιλελευθερισμό και να δώσει πολιτικά την μάχη στην Ευρώπη στην κατεύθυνση της άρσης των μέτρων λιτότητας».

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι η ΝΔ «κατά την περίοδο των μνημονίων και εξαιτίας τους, υποχρεώθηκε de facto να ανταποκριθεί στους προκαθορισμένους στόχους, οι οποίοι έπληξαν τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Top