Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για τον ευρωβουλευτή της ΝΔ και έχει δοθεί εντολή για άνοιγμα των λογαριασμών του. Ο ίδιος απαντά στην εφημερίδα με εξώδικο.

Η εφημερίδα, που επικαλείται μέρος της δικογραφίας που έχει στη διάθεση της, γράφει σήμερα ότι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, προκειμένου να πάρει περισσότερα χρήματα από τα 13.000 ευρώ που δικαιούται νομίμως σκέφτηκε το εξής:
Άλλαξε το μισθολογικό κλιμάκιο μιας συνεργάτιδάς του και την προβίβασε στο ανώτατο, με καθαρές αποδοχές 6.912 ευρώ τον μήνα, με την προφορική συμφωνία όμως να του καταβάλλει περίπου το 60% του μισθού της. Κατάφερε έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρει η Documento, να παίρνει εν είδει μίζας από τη συνεργάτιδα του το ποσό των 4.240 ευρώ, που εκτίναξε τις δικές του μηνιαίες απολαβές περίπου στα 18.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το επιπλέον αυτό ποσό που εισέπραττε δεν εμφανίζεται σε καμία δήλωση πόθεν έσχες του.
Η εφημερίδα παρουσιάζει μάλιστα email και sms του καταγγέλλονται συνεργάτη αλλά και της υπαλλήλου που έδινε τον μισθό της, που αποδεικνύουν το παραπάνω. Από όσα προκύπτουν ο γαλάζιος ευρωβουλευτής πρέπει να ελεγχθεί για ένα ποσό της τάξης των 127 χιλιάδων ευρώ.
Ο εισαγγελέας Χρήστος Τζούρας έχει αναλάβει την υπόθεση και περιμένει την κατάθεση της υπαλλήλου, προκειμένου να αποφανθεί αν οι συγκεκριμένες ενδείξεις που προκύπτουν από ηλεκτρονική αλληλογραφία, δικαιολογούν την παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης.
Όπως αναφέρουν οι Κώστας Βαξεβάνης και Βαγγέλης Τριάντης στο ρεπορτάζ τους για την εφημερίδα, ο επι 25 χρόνια συνεργάτης και φίλος του Μανώλη Κεφαλογιάννη έχει υποδείξει στοιχεία στον εισαγγελέα για το πως εκείνος απεμπλάκη από τη λίστα Λαγκάρντ. Η σύζυγος του Κρητικού πολιτικού Γκρατσιέλα Γκρόλο ήταν στους καταθέτες που εμφανίζονται στη λίστα του μαύρου χρήματος, και ο πρώην συνεργάτης κάνει λόγο για πλαστά έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν για να κλείσει η έρευνα του πόθεν έσχες αλλά και της offshore, που άνοιξε η γιαγιά της συζύγου του.
Ο μάρτυρας, που επικαλείται η εφημερίδα, κάνει λόγο για συγκάλυψη της υπόθεσης από συγκεκριμένη υπηρεσία της ΔΟΥ Γλυφάδας. Πιο συγκεκριμένα, η Documento γράφει ότι η οικογένεια Κεφαλογιάννη άφηνε να αιωρείται ότι τα χρήματα που υπήρχαν στον λογαριασμό της HSBC είναι δικαιολογημένα, αφού ο παππούς Σάφρα ήταν Ελβετός τραπεζίτης, πράγμα που δεν ίσχυε. Απλώς χρησιμοποιήθηκε έντεχνα η συνωνυμία με τον τραπεζίτη της γνωστής American Bank of New York για να γίνουν πιστευτοί, γράφει η εφημερίδα.
Από τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ, προκύπτει ότι η σύζυγος Κεφαλογιάννη συνδέεται τραπεζικά με τη γιαγιά της Ελένη Σάφρα – Κουμανιώτου αλλά και μέσω της offshore Barbitos Investment SA. H εν λόγω παναμέζικη εταιρεία ιδρύεται στις 30/05/2005 όταν η γεννημένη το 1922 γιαγιά, είναι ήδη 83 ετών! Την εποχή εκείνη ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι υπουργός και η εταιρεία φαίνεται να δέχεται καταθέσεις οι οποίες στη συνέχεια καταλήγουν στην Ελλάδα.
Η επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής που έθεσε στο μικροσκόπιο της το πόθεν έσχες Κεφαλογιάννη μετά της αποκαλύψεις για τη λίστα Λαγκάρντ απήλλαξε από ευθύνες την οικογένεια, με ένα μέλος όμως της επιτροπής να απαιτεί περαιτέρω έρευνα.
Η αποκάλυψη των Panama Papers έφερε ξανά όμως στο προσκήνιο την Bαrbitos, την οποία όπως αναφέρει η Documento την έχει συστήσει ο Ελληνοελβετός Σπύρος Μεταξάς, ο οποίος είναι υπόδικος στην Ελλάδα για υποθέσεις μίζας από εξοπλιστικά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Η εφημερίδα επικοινώνησε πριν την έκδοση της, με τον γαλάζιο ευρωβουλευτή για να απαντήσει στο δημοσίευμα της, με εκείνον να της αποστέλλει εξώδικη επιστολή στην οποία αναφέρει ότι «σε περίπτωση που υιοθετήσετε άκριτα τις ανώνυμες ψευδεπίγραφες καταγγελίες πριν τη διασταύρωση τους, θα έχετε παραπλανηθεί και συμμετάσχει, έστω και χωρίς πρόθεση, σε έναν οργανωμένο εκβιασμό».
Πηγή΅: altsantiri.gr
 
Top