Διαβάζουμε στο press-gr μία εξαιρετική ανάλυση την οποία σας παραθέτουμε. - Κάτι αξιοπερίεργο συμβαίνει στη δεξιά ‘πολυκατοικία.’ Ενώ η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις να είναι πρώτο κόμμα, στερείται της απαραίτητης δυναμικής, λόγω ενός νέου πολιτικού φορέα.

Μπορεί να κερδίζει την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις από το ‘μαύρο’ στο ΣΥΡΙΖΑ, χάνει όμως τη θετική ψήφο λόγω ενός κόμματος, που τις προξενεί δυσανάλογα μεγάλο πλήγμα.

Ο λόγος για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, το νέο πολιτικό φορέα που έχει ιδρύσει ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής, Κυριάκος Βελόπουλος.

Αξίζει να δούμε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό, ειδικά αν σκεφτούμε και το πάγιο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές.

Οι μεγάλες απώλειες στη βάση της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζονται από το λεγόμενο πατριωτικό χώρο, ένα κομμάτι ψηφοφόρων που η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει χάσει, μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην Προεδρία. Με εξαίρεση τους πρώην ‘πατριώτες’ Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη κανένας άλλος, εντός της Νέας Δημοκρατίας, δεν προσπαθεί καν να εκφράσει αυτό το κομμάτι του λαού. Χαρακτηριστικό, πρόσφατο παράδειγμα η παντελής απουσία δήλωσης στήριξης του Αιγυπτιακού, χριστιανικού λαού, μετά το μακελειό που προκάλεσε το φανατικό, εξτρεμιστικού Ισλάμ.

Εδώ λοιπόν είναι που εμφανίζεται ο Κ. Βελόπουλος με έναν ακατανόητα αντιδυτικό, αντιγερμανικό, φιλοτραμπικό (με επιφυλάξεις) ωστόσο πάγια φιλορωσικό προφίλ. Ειδικά το σκέλος το φιλορωσικό προκαλεί εντύπωση, αν σκεφτεί κανείς πως ποτέ ιστορικά δε μας βοήθησε η Ρωσία.

Αυτό είναι το σημείο που φαίνεται πως δημιουργεί τις πρώτες απώλειες στο προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν θυμηθούμε την εξόφθαλμη στήριξή του στη Χίλαρι Κλίντον και την αντιπάθεια για τη Ρωσία, καταλαβαίνουμε πως η Πειραιώς βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τον ελληνικό λαό που έχει μία αντιδυτική άποψη για την Παγκόσμια, Γεωπολιτική Σκακιέρα.

Αν όμως υποθέσουμε πως τα γεωστρατηγικά δεν ενδιαφέρουν το μέσο πολίτη, σίγουρα η οικονομική πολιτική ενδιαφέρει όλους μας. Εδώ είναι που η μεγάλη αναντιστοιχία λόγων και έργων του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργεί το μεγάλο πλήγμα στην ‘πανοπλία’ του νέου που, υποτίθεται, πως φέρει. Βλέπετε, αγαπητοί αναγνώστες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μεγάλη επένδυση στο φιλελεύθερο (νεοφιλελεύθερο για κάποιους) προφίλ που επιθυμεί επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα, συρρίκνωση του κράτους και ιδιωτικοποιήσεις.

Η πραγματικότητα όμως διαφέρει από τα λόγια. O Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιθυμεί επενδύσεις των ιδιωτών, ούτε ιδιωτικοποιήσεις αλλά ξεπούλημα κρατικών δομών σε κρατικές εταιρείες άλλων χωρών, κυρίως της Γερμανίας (Fraport) και της Κίνας (Cosco). Δεν επιθυμεί το κράτος σε ρόλο επενδυτή-ρυθμιστή, αλλά αντίθετα δείχνει ένα μίσος απέναντι σε αυτό κόντρα στις πεποιθήσεις του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 49 συμβούλους, όλοι στο payroll του Δημοσίου, είναι το κερασάκι στην τούρτα. Για τις δε παραχωρήσεις-ξεπούλημα των Εθνικών Οδών σε μεγαλο-εργολάβους (ΑΚΤΩΡ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ) άκρα του τάφου σιωπή. Εδώ λοιπόν εμφανίζεται ο Κυριάκος Βελόπουλος, ένας πολιτικός που ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο, ωστόσο τηρεί σφόδρα αντιμνημονιακή στάση.

Ο ίδιος, όταν του τίθεται αυτό το θέμα, είναι απόλυτος και εξηγεί πως ο ίδιος ήταν κατά του Μνημονίου, ωστόσο όταν είχε τεθεί το ζήτημα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ, η πλειοψηφία αποφάσισε την υπερψήφιση και ο ίδιος πειθάρχησε. Ωστόσο για λόγους ηθικούς παραιτήθηκε στη συνέχεια. Αυτός λοιπόν ο απίθανος τύπος έκατσε κι έφτιαξε, μαζί με ειδικούς, πρόγραμμα 300 σελίδων και φροντίζει όχι μόνο να το επιδεικνύει στον κόσμο αλλά να τονίζει πως τα λοιπά κόμματα δεν έχουν.

Αυτό ειδικά το κομμάτι ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό. Το πρόγραμμα εξόδου από τα δεσμά των Μνημονίων.

Στο πρόγραμμα του ο Κυριάκος Βελόπουλος ισχυρίζεται πως έχει τον τρόπο για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της παραγωγής, για τη μεγέθυνση του πλούτου. Το ότι αυτά είναι τα ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό φαίνεται από τη μεγάλη αποδοχή που έχει ο Κυριάκος Βελόπουλος στον αγροτικό πληθυσμό, κάτι φαίνεται και από όλες τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στις οποίες παίρνει ποσοστά κοινοβουλευτικά, αλλά ακόμα και από τις συστημικές δημοσκοπήσεις που έχουν αρχίσει να εμφανίζουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, που μέχρι πρότινος έκρυβαν. Στις δε ομιλίες του το πλήθος που τον παρακολουθεί με ενδιαφέρον είναι πραγματικά μεγάλο. Δυσανάλογα μεγάλο για ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα.

Αξίζει να τονιστεί πως ο παραγωγικός ιστός της χώρας είναι που εμφανίζεται να γυρνά την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε το ζήτημα των Εθνικών Θεμάτων και της Θρησκείας. Ζητήματα στα οποία οι Έλληνες έχουν μία ιδιαίτερη ευαισθησία. Αφενός μεν, για τα Εθνικά Θέματα η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται χωρίς ξεκάθαρη ατζέντα. Ως παράδειγμα θα θέσουμε τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ονομασία των Σκοπίων με χρήση γεωγραφικού προσδιορισμού, κάτι που ο Κυριάκος Βελόπουλος και σύσσωμος ο ελληνικός λαός απορρίπτει. Παράλληλα η εκπεφρασμένη θέση της Ελληνικής Λύσης για κλείσιμο του Προξενείου της Θράκης βρίσκει σύμφωνους τους Θράκες, ωστόσο η Πειραιώς μόνο ψελλίζει για τα ζητήματα των Ακριτών μας. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που και στη Μακεδονία και στη Θράκη η Ελληνική Λύση εμφανίζει μεγάλη δυναμική σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία.

Αφετέρου δε για τα ζητήματα της Ορθοδοξίας ο Κυριάκος Βελόπουλος αυτοπροσδιορίζεται ως Χριστιανός Ορθόδοξος και τηρεί στάση κοινή με το δόγμα μας. Αντίθετα η στάση της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της είναι, αν όχι σιωπηρή αδιαφορία, κατά του δόγματος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπερψήφιση του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Κανείς δε γνωρίζει η κάλπη τι θα δείξει. Ωστόσο τα πρώτα δείγματα προκαλούν προβληματισμό στην Πειραιώς και σίγουρα χαρά στο στρατηγείο της Ελληνικής Λύσης. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις με μεγάλη προσοχή.

Πηγή


 
Top