Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Άνθρωποι σαν εμάς δεν τα παρατάνε ποτέ!»
Αυτή η δυνατή φωνή των Λιμενεργατών της...

Τεργέστης,
τώρα έγινε η φωνή στις πλατείες όλων των ιταλικών πόλεων,
του Φοιτητικού Κινήματος των Πανεπιστημιακών δασκάλων,
της διανόησης, των εργατών στις φάμπρικες... παντού!

Τεργέστη 23 Οκτώβρη 2021: ειδησιογραφία

Ο Υπουργός Αγροτικών Πολιτικών Stefano Patuanelli, μαζί με κυβερνητικούς αξιωματούχους της κυβέρνησης του δοτού πρωθυπουργού Ντράγκι, συναντήθηκε σήμερα με το "Συντονιστικό 15 Οκτώβρη" των Λιμενεργατών της Τεργέστης και τον ηγέτη του Συνδικάτου Stefano Puzzer.
Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Stefano Patuanelli, δήλωσε: «Ήταν μια εγκάρδια συνάντηση, στην οποία ο Puzzer, ως εκπρόσωπος του "Συντονιστικού 15 Οκτώβρη", υπέβαλε 3 συγκεκριμένα αιτήματα. Ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεσμεύτηκα να τα μεταφέρω στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου [26 Οκτώβρη]. Συμφωνήσαμε να μην υπάρχει βία σε κάθε είδους διαδήλωση»

Ο υπουργός Stefano Patuanelli, ανήκει στο "Κίνημα 5 αστέρων", το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα στις τελευταίες εκλογές. Μια κατάκτηση με κύρια συνθήματα και πρόγραμμα την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, αλλά εδώ και μια δεκαετία το κατ' εξοχή αντιεμβολιαστικό πολιτικό κόμμα: "Κατάργηση ΟΛΩΝ των εμβολίων"! Η εκλογική επιτυχία του "Κινήματος 5 αστέρων" βασίστηκε σε έναν ξέφρενο αντιεμβολιαστικό αγώνα για τη σωτηρία των παιδιών... Αξίζει να δούμε τον ηγέτη του Beppe Grillo, σε μια παράσταση σε πλατεία -ήταν το κίνημα των "αγανακτισμένων" σε πλατείες και δρόμους για 10 ολόκληρα χρόνια-, να πείθει τους πολίτες (1998) για ΟΛΑ τα εμβόλια που "προκαλούν καρκίνους": ΕΔΩ (δυστυχώς στην ιταλική).

«Πριν αλέκτορα φωνήσαι»... ο υφυπουργός του αριστερού υπουργού Υγείας Roberto Speranza [(LeU-GUE) αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δες: "Λίστα Τσίπρα" και Δ.Κ.], ο δεξιός Υφυπουργός Andrea Costa, μιλώντας στο κρατικό RaiNews24, ήταν σαφής για το "πιστοποιητικό εμβολιασμένου": «Είναι ένα αίτημα για το οποίο δεν πιστεύω ότι, από την πλευρά της κυβέρνησης, υπάρχει χώρος να ληφθεί υπόψη. Όπως δεν υπάρχει χώρος να αφαιρεθεί η υποχρέωση εμβολιασμού όπου η κυβέρνηση το έχει προβλέψει για κάποιες κατηγορίες. Από την πλευρά μας υπάρχει η βούληση να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο»

Αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης των Λιμενεργατών με το κυβερνητικό κλιμάκιο εξέδωσαν το εξής ανακοινωθέν:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Νο 5/2021
Τεργέστη 23 Οκτώβρη 2021
Υπήρξε συνάντηση στην Τεργέστη ανάμεσα στο "Συντονιστικό 15 Οκτώβρη", τον υπουργό Stefano Patuanelli και τον Νομάρχη Τεργέστης Valerio Valenti, στη Σχολή της Αστυνομίας.
Στην αντιπροσωπεία του "Συντονιστικού 15 Οκτώβρη" συμμετείχαν: Stefano  Puzzer (λιμενεργάτης),  Dario  Giacomini  (γιατρός, ιδρυτής του συλλόγου "Ας μετρηθούμε"), Roberto Perga (πυροσβέστης, εκπρόσωπος Πυροσβεστών ΕΜΑΚ - OSA), Matteo Schiavon (υπάλληλος),  Eva  Genzo  (εργάτρια μεταλλουργίας, εκπρόσωπος εργαζομένων στο Μέταλλο και "όχι green pass"), τους νομικούς του Συνδικάτου Stefania  Cappellari  και  Luigi  D’Agosto...
Ο Stefano  Puzzer,  παρουσίασε με αποφασιστικότητα εκ μέρους του Συντονιστικού τα λαϊκά αιτήματα από τις διαδηλώσεις σ' ολόκληρη την Ιταλία.
Ζήτησε την απόσυρση του "πιστοποιητικού εμβολιασμένου"-green pass και της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς, τη δέσμευση της κυβέρνησης να απέχουν από κάθε μορφή βίας απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές και τη συγνώμη της κυβέρνησης προς την πόλη της Τεργέστης για την αστυνομική βία της 18 Οκτώβρη.
Ο υπουργός ευχαρίστησε τον Stefano Puzzer για την υπευθυνότητα να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματιστεί 22-23 Οκτώβρη στην Τεργέστη και δεσμεύτηκε να μεταφέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο της 26ης Οκτώβρη.
Το "Συντονιστικό 15 Οκτώβρη" ανακοίνωσε στον υπουργό πως οι διαδηλώσεις στην Τεργέστη και σ' ολόκληρη την Ιταλία θα συνεχιστούν έως ότου η κυβέρνηση κάνει δεκτά τα αιτήματα.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε να υπάρξει ανοιχτή γραμμή με το Συντονιστικό»

Απόψε απάντησε ο λαός στην κυβέρνηση του τραπεζίτη δοτού πρωθυπουργού Ντράγκι. Λαοθάλασσες, τσουνάμι σε όλες τις πόλεις της Ιταλίας, από το Βορρά ως το Νότο και τη Σικελία: «Άνθρωποι σαν εμάς δεν τα παρατάνε ποτέ!»

Ενδεικτικά:

Απόψε στο Τορίνο...


Γένοβα...

Κάλιαρι, Σαρδηνία...

Μπολόνια...

Νάπολη...

Μιλάνο...

* Τεργέστη 2021... Οι Λιμενεργάτες έγραψαν την Ιστορία!

 
Top