Δρόμοι γεμάτοι σκουπίδια και δυσωδία είναι η εικόνα που χαρακτηρίζει τις τελευταίες ημέρες τους δρόμους της Καλλιθέας, έναν από τους πιο πυκνοκατοικημένους δήμους. Η κατάσταση μάλιστα επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που φιλοξενεί το aftodioikis.gr, κάδοι απορριμμάτων ξεχειλίζουν από σκουπίδια που διασκορπίζονται στους γύρω χώρους.  

 

Ως γνωστόν, η μη περισυλλογή και έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, πόσο μάλλον την περίοδο της πανδημίας, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των πολιτών.

Τι συμβαίνει;
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα προχώρησαν σε κινητοποιήσεις με την Αντιπολίτευση να κατηγορεί τη διοίκηση του Δήμου γιατί δεν τους παρέχει τα αναγκαία μέσα προστασίας (γάντια, μάσκες, ρούχα εργασίας κλπ.).

Όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας σε ανακοίνωσή της «για την άθλια εικόνα της πόλης, τις τελευταίες ημέρες, με τα βουνά από σκουπίδια, οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά τη διοίκηση του δήμου».

Όπως επισημαίνει, «σε συνθήκες πανδημίας η διοίκηση δεν έχει χορηγήσει για το 2020 και 2021 τα απαιτούμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας – ΜΑΠ (γάντια, μάσκες, ρούχα εργασίας κλπ.) στο προσωπικό της καθαριότητας, του πρασίνου και των εργατοτεχνιτών. Έχει αφήσει απροστάτευτους δηλαδή τους εργαζομένους που είναι οι πιο εκτεθειμένοι στους κινδύνους από μολύνσεις και εργατικά ατυχήματα».

«Από την άλλη, οι δημότες της Καλλιθέας, που πληρώνουν το χαράτσι των λεγόμενων ανταποδοτικών τελών μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για την καθαριότητα, δίκαια εξοργίζονται για την απαράδεκτη και επικίνδυνη εικόνα της πόλης», προσθέτει και ξεκαθαρίζει ότι στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του δήμου για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με τήρηση των όρων ασφάλειας και υγιεινής και τη χορήγηση άμεσα των ΜΑΠ.  


 
Top