Ημέρα της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ» ήταν η Πέμπτη. Οι εορταστικές εκδηλώσεις της συμπλήρωσης των 81 ετών από την ημέρα εκείνη του 1940 που η Ελλάδα έμπαινε στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο κορυφώθηκαν με την στρατιωτική παρέλαση. 


Η παρέλαση της Θεσσαλονίκης έγινε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και μεταδόθηκε από την ΕΡΤ 3. Όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε Εθνική επέτειο, η στρατιωτική παρέλαση ήταν το πρόγραμμα που κυριάρχησε στην πρωινή ζώνη «σβήνοντας» τον ανταγωνισμό τις ώρες μετάδοσής της.

Ποια ήταν όμως τα νούμερα τηλεθέασης;
Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, η στρατιωτική παρέλαση σημείωσε 29,5% στο γενικό σύνολο. Το ποσοστό που σημείωσε μάλιστα ήταν σχεδόν διπλάσιο από το πρόγραμμα που ακολούθησε, που ήταν η εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ με 15,4%.

Η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» με ποσοστό 11,1% στο γενικό σύνολο ήρθε τρίτη. Οι υπόλοιπες πρωινές εκπομπές δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το όριο του 10% στο γενικό σύνολο σύμφωνα με τα ποσοστά που δίνει η Nielsen.

Στο δυναμικό κοινό η στρατιωτική παρέλαση σημείωσε 25,4% «διαλύοντας» κάθε υποψία ανταγωνισμού. Το αμέσως επόμενο πρόγραμμα, η εκπομπή «Πάμε Δανάη» έφτασε το 9,8% και η εκπομπή «Αταίριαστοι» το 9,6% ελάχιστα πιο πάνω από τις «Αλήθειες με τη Ζήνα» που έφτασαν το 9,5%. Όλες οι υπόλοιπες εκπομπές σημείωσαν ποσοστά κάτω από το 9%.


 
Top