Στην πιο δύσκολη ώρα, ανάμεσα σε χιλιάδες πολίτες, η μοναξιά της ήταν ίσως η πιο αβάσταχτη από όλες. Είναι η Μαίρη Γεννηματά.

Τραγική φιγούρα στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά, η αδελφή της πολιτικού, που έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σε αυτή την δύσκολη στιγμή ζήτησε να αποχαιρετήσει μόνη της την αδερφή της.

«Θέλω να μείνω μισή ώρα μόνη στο παρεκκλήσι για να ‘μιλήσω’ μαζί της» είπε.

Καθώς πλήθος κόσμου μαζευόταν στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών για να πει το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά η αδελφή της, Μαίρη, στεκόταν δίπλα στο φέρετρο καθ’ όλη τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος.

Κοινές αναμνήσεις & περιπέτειες
Η Μαίρη Γεννηματά αποχαιρέτησε τη μάνα και τον πατέρα της και τώρα αποχαιρετά και την αδερφή της από καρκίνο.

Η ίδια πέρασε δύο φορές την περιπέτεια του καρκίνου και μεγάλωσε μαζί με τη Φώφη Γεννηματά στο σπίτι που ο καρκίνος έριξε βαριά την σκιά του.

Η ίδια η Φώφη Γεννηματά αποκάλυψε τις δύσκολες ώρες που είχε περάσει και η αδερφή της.Οι γονείς τους ήταν οι φρουροί τους όμως έφυγαν νωρίς. Ο Γιώργος Γεννηματάς είχε κάποτε εξομολογηθεί σε δημοσιογράφους. «Επειδή αφήνω κληρονομιά στα παιδιά μου αυτή την ασθένεια, να προσέχεις κι εσύ, να εξετάζεσθε όλοι».

Ο Γιώργος και η Κάκια, όπως τους γνώρισε και τους αγάπησε όλη η Ελλάδα, «έφυγαν» νικημένοι από τον καρκίνο.

Το βαρύ ιστορικό
Ήταν 25 Απριλίου του 1994 όταν «έφυγε» από τη ζωή ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, ο πατέρας της Φώφης Γεννηματά, ο Γιώργος Γεννηματάς, σε ηλικία 55 ετών.

Ήταν το δεύτερο χτύπημα για την οικογένεια η δεύτερη τραγωδία για τις κόρες του που επτά μήνες νωρίτερα είχαν δει να νικιέται και να πεθαίνει από καρκίνο και η πολυαγαπημένη σύζυγος του Γιώργου Γεννηματά, Κάκια.

H Μαίρη Γεννηματά έχει αντιμετωπίσει και αυτή τον καρκίνο δύο φορές στο παρελθόν, ήταν ένας αγώνας που έδιναν μαζί με την αδερφή της κόντρα στον ύπουλο αντίπαλο και τώρα θα μείνει να παλεύει μόνη.

 
Top