Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση της φερόμενης εκβίασης σε βάρος του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, από τον οποίο, όπως κατήγγειλε ο ίδιος, απαίτησαν 40.000 ευρώ για να μη δημοσιοποιήσουν βιντεοληπτικό υλικό με στιγμές της ιδιωτικής του ζωής

Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης παρήγγειλε έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. για να εξακριβωθεί εν συνόλω η εις βάρος τους αποδιδόμενη δράση και στη συνέχεια να αποφασιστεί η ποινική τους μεταχείριση. Κατά συνέπεια, δεν απαγγέλθηκαν στην παρούσα φάση κατηγορίες εναντίον των τριών συλληφθέντων και ήρθη η κράτησή τους.

Στο επίκεντρο της προκαταρκτικής έρευνας θα βρεθούν ηλεκτρονικές συσκευές που κατασχέθηκαν και θα ληφθούν καταθέσεις όλων των εμπλεκόμενων προσώπων.

Μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν, όπως ανέφερε ο Πάρις Σπυράτος, νομικός συμπαραστάτης του κ. Τσακίρη, περιλαμβάνονται δύο ιδιωτικοί ερευνητές, 66 και 46 ετών, αλλά και μία 22χρονη, που τον τελευταίο καιρό φέρονται να είχαν γίνει σκιά του δημάρχου καταγράφοντας την ιδιωτική του ζωή «με σκοπό είτε να αποσπάσουν κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα είτε να του προκαλέσουν πολιτικό κόστος».

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος του δημάρχου είπε ότι οι συλληφθέντες κατονομάζουν ως ηθικό αυτουργό της υπόθεσης αυτοδιοικητικό και πολιτικό αντίπαλο του κ. Τσακίρη. Το πρόσωπο αυτό, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε ο δικηγόρος του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Πάρης Σπυράτος:

Για ένα καλοστημένο σχέδιο από τη μεριά των δραστών, προκειμένου να εκβιάσουν και να καταφέρουν να αποσπάσουν 60.000 ευρώ από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, αλλά και να πλήξουν την πολιτική του εικόνα, έκανε λόγο ο δικηγόρος του, σε δηλώσεις που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι.

Όπως δήλωσε ο κ. Πάρης Σπυράτος περιγράφοντας τα όσα έγιναν μέχρι τη σύλληψη των τριών κατηγορουμένων, από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι υπήρξε επί αρκετούς μήνες μια παράνομη καταγραφή προσωπικών οικογενειών στιγμών του δημάρχου, επί σκοπό να ζητηθούν ανταλλάγματα, ίσως και να πλήξουν την πολιτική του εικόνα.

«Είχαν καταγράψει διάφορες στιγμές της προσωπικής του ζωής. Για να μην εκθέσουν αυτές τις στιγμές σε άλλους, όπως Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή να αποτελέσουν αυτά κακόπιστα υλικό για πολιτική εκμετάλλευση, ζήτησαν από τον ίδιο κάποιο χρηματικό ποσό το οποίο ήταν της τάξεως των 60.000 ευρώ. Έγιναν σε αυτό διαπραγματεύσεις σε χρόνο που είχε ενημερωθεί ήδη η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και κατέληξαν στο ποσό των 40.000 ευρώ. Έγινε μια άριστα οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και κατελήφθησαν οι συλληφθέντες να πιαστούν με «τη γίδα στην πλάτη» , δηλαδή έπιασαν έναν εξ αυτών κατά τον χρόνο που παραλάμβανε τα προσημειωμένα χρήματα», εξήγησε.

Αναφορικά με τη σχέση που είχαν οι τρεις συλληφθέντες με τον δήμαρχο, ο δικηγόρος ανέφερε ότι είναι δύο ιδιωτικοί ερευνητές και μια γυναίκα η οποία συνόδευε αυτούς. «Αυτοί ήταν προφανώς οι άνθρωποι οι οποίοι τον παρακολουθούσαν και κατέγραφαν αυτά τα λεπτά δεδομένα της προσωπικής του ζωής», είπε. Στο ενδεχόμενο πίσω από τους τρεις να κρύβεται και άλλο πρόσωπο ο κ. Σπυράτος ανέφερε ότι «από ότι έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα, από άτυπες πληροφορίες, φέρεται να έχει κατονομάσει κάποιος εξ αυτών κρυπτόμενο πρόσωπο το οποίο μπορεί να έχει και πολιτική ιδιότητα», ενώ σημείωσε ότι είναι πρώιμο να πούμε αν πρόκειται για πολιτικό του αντίπαλο καθώς υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις οι οποίες οδήγησαν τελικώς και στη σύλληψη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του η παρακολούθηση γινόταν αρκετούς μήνες που μπορεί να φτάσει σε βάθος εξαμήνου ενώ το τηλέφωνο με το οποίο οι φερόμενοι ως δράστες ζητούσαν χρήματα, έγινε πριν από περίπου δέκα ημέρες. «Είναι μια ιστορία που μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω και πρέπει να υπάρξει ένα σαφές μήνυμα ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ότι τα πολιτικά πρόσωπα δε μπορούν να παγιδευτούν σε τέτοιου είδους μικροσκοπιμότητες τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίζει αμιγώς η Ελληνική Δικαιοσύνη», τόνισε.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Παντελής Τσακίρης, μέσω του δικηγόρο του δηλώνει σοκαρισμένος, εκνευρισμένος και οργισμένος για όλα αυτά τα οποία έγιναν εν αγνοία του. «Γνωρίζουμε όλοι μας ποιος είναι ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου είναι ένα πρόσωπο καταξιωμένο στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης που δεν έχει σκοτεινό σημείο, όπως αυτά τα οποία αναζήτησαν αυτοί οι άνθρωποι», επισήμανε ο κ. Σπυράτος. Ο ίδιος δήλωσε ότι ο εντολέας του φοβήθηκε «καθώς το να έχουν παγιδευτεί τα σημεία της προσωπικής σου ζωής, να καταγράφονται στιγμές που συναντάς τα ανήλικα ανιψιά σου ή άλλες στιγμές, θεωρώ ότι υπερβαίνει τα όρια του λογικού και του νόμιμου».

Ο δήμαρχος Ωραιόκαστρου, μέσου του δικηγόρου του ευχαρίστησε τις αστυνομικές Αρχές για την άμεση παρέμβαση τους.


 
Top