Οι βρετανικές επιχειρήσεις δεν πρόκειται να βγουν ζημιωμένες από μια έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, στο CNBC παρά τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας που δείχνουν ότι οι περισσότερες βιοτεχνίες προτιμούν να παραμείνουν στην Ένωση...







“Είναι γεγονός ότι η Βρετανία διαπραγματεύεται από μειονεκτική θέση με την Ευρώπη. Η Ευρώπη εξάγει σε εμάς πολύ περισσότερες Mercedes και μπουκάλια σαμπάνιας απ' ότι πουλάμε εμείς σε αυτούς. Επομένως η Ένωση μας χρειάζεται περισσότερο”, είπε χαρακτηριστικά.



Αντίθετη άποψη δείχνει η έρευνα του συνδικάτου EEF, σύμφωνα με την οποία το 85% των μελών της θα ψήφιζαν υπερ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. και μόνο το 7% κατά. Το υπόλοιπο 8% δεν απάντησε στην ερώτηση.



“Παρά τις συνεχείς προκλήσεις στην Ευρωζώνη, οι βιοτεχνίες πιστεύουν ακράδαντα ότι η οικονομική ευρωστία της Βρετανίας σχετίζεται με την Ε.Ε. κι ότι πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι” δήλωσε ο CEO της ΕEF Terry Sculoer.



Από την πλευρά του, ο Φάρατζ δήλωσε ότι τέτοιου είδους έρευνες από συνδικλιστικά όργανα και φορείς συνήθως δείχνουν τέτοια αποτελέσματα ωστόσο η πραγματική εικόνα από πίσω είναι πολύ διαφορετική.





 
Top