Ακόμη ένα video με τον Βρετανό όμηρο Τζον Κάντλι, όπου εμφανίζεται ξανά με την πορτοκαλί φόρμα όπως αυτή που ...





φορούν οι κρατούμενοι στο Γουαντάναμο, έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές.



Και αυτή τη φορά, ο Κάντλι φαίνεται να διαβάζει τα όλα λέει. Ο Βρετανός δημοσιογράφος που κρατείται εδώ και σχεδόν δυο χρόνια όμηρος, κατηγορεί τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα για την στρατηγική του και τονίζει πως τελικά τα όπλα της Δύσης θα καταλήξουν στα χέρια των τζιχαντιστών.



Ο Κάντλι χαρακτηρίζει την τακτική του Ομπάμα ως προς τους τζιχαντιστές «απογοητευτικά προβλέψιμη» και επιτίθεται στους ηγέτες της Δύσης για τα σχέδιά τους να εξοπλίσουν τις ιρακινές δυνάμεις και τους Σύρους αντάρτες.

Όπως λέει, το ISIS ανυπομονεί να συναντήσει τον "υπό κατασκευή στρατό" του Ομπάμα.



Όπως λέει, το να εξοπλίσει η Δύση τους Ιρακινούς στρατιώτες θα πάρει μήνες και περιγράφει τους αντάρτες στη Συρία ως απείθαρχους, διεφθαρμένους και αναποτελεσματικούς.



Το να εξοπλιστούν οι αντάρτες της Συρίας από τη Δύση θα είναι αναποτελεσματικό, λέει, και αυτό γιατί τα όπλα που τους δίνονται πωλούνται στη μαύρη αγορά και τελικά καταλήγουν στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.



Στο τρίτο video όπου εμφανίζεται, ο Κάντλι, όμηρος των τζιχαντιστών από το 2012, επαναλαμβάνει πως τον έχει εγκαταλείψει η βρετανική κυβέρνηση και τονίζει πως η απόφαση να εμπλακεί η Δύση σε πόλεμο με τους τζιχαντιστές είναι λάθος.

«Αν πραγματικά δεν άλλαξε τίποτα μετά από δυο αλλαζονικούς πολέμους, γιατί να αλλάξει κάτι με έναν τρίτο;», λέει.



Επίσης, αρνείται πως το ISIS επιτίθεται κατά αθώων και υποστηρίζει πως οι τζιχαντιστές δεν σκότωσαν γυναίκες και παιδιά στη Μοσούλη, ούτε και Μουσουλμάνος όπως υποστηρίζουν οι Σιίτες, τους οποίους αποκαλεί «χειρότερους και από τους Αμερικάνους, αποστάτες που υποστηρίζουν ότι είναι Μουσουλμάνοι, ενώ λατρεύουν τους νεκρούς».







πηγή

 
Top