Προσοχή, οι εικόνες είναι σκληρές!



Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή και τουλάχιστον 18 τραυματίστηκαν όταν ένα τετρακινητήριο όχημα ανώμαλου δρόμου ξέφυγε της πορείας του και έπεσε πάνω στο πλήθος κατά τη διάρκεια επίδειξης στην πόλη Χαακσμέργκεν στην ανατολική Ολλανδία...







Νωρίτερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει, επικαλούμενα δηλώσεις του δημάρχου της πόλης, Χανς Γκέριτσεν, ότι 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας του συμβάντος, συμπεριλαμβανομένων 2 παιδιών. Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των νεκρών.



Το ατύχημα συνέβη όταν ο οδηγός του οχήματος με τις χαρακτηριστικές μεγάλες ρόδες και τις ειδικά τροποποιημένες αναρτήσεις (monster truck) πέρασε πάνω από μια σειρά σταθμευμένων αυτοκινήτων, προτού ο οδηγός χάσει τον έλεγχο και προσκρούσει στα προστατευτικά εμπόδια πίσω από τα οποία στέκονταν θεατές.



«Το λεγόμενο monster truck έπεσε πάνω σε θεατές. Είναι ένα τρομερό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμα 18, 6 εκ των οποίων νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση», αναφέρεται σε ανακοίνωση που ανάρτησαν οι αρχές της πόλης στην επίσημη ιστοσελίδα τους.



Όπως ανακοίνωσε επίσης η αστυνομία μέσω μηνύματος στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη.



Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, το όχημα περνά πάνω από έξι σταθμευμένα αυτοκίνητα, προτού ξαφνικά χάσει τον έλεγχο και αρχίσει να κατευθύνεται με μεγάλη σφοδρότητα πάνω στο πλήθος. Ορισμένοι από τους θεατές κατάφεραν να απομακρυνθούν εγκαίρως, ωστόσο άλλοι δεν είχαν χρόνο να ξεφύγουν της πορείας του οχήματος.



Ελικόπτερα και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος από ολόκληρη τη χώρα και τη Γερμανία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.















 
Top