Ποιοι χαρτογραφούσαν κάθε του κίνηση;



Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ)...







Για περισσότερο από 1,5 ώρα τα στελέχη του ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) επιχειρούσαν στην οδό Σπάρτης, στη Νέα Ιωνία, ύστερα από τηλεφώνημα για ύποπτο αντικείμενο κάτω από ένα ΙΧ αυτοκίνητο. Το δεδομένο ότι το όχημα ανήκει σε στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές σε περιοχή των Βορείων Προαστίων, άμεσα ανέβασε το επίπεδο τού συναγερμού στην ΕΛ.ΑΣ.



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του antenn.gr, oταν οι εξειδικευμένοι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο, είδαν ότι κάτω από το αυτοκίνητο, "κολλημένο" σε αυτό ήταν ένα πακέτο τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο.



Από αυτό εξείχαν κάποια καλώδια και έτσι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις ενέργειές τους με το "ρομπότ". Το ειδικό μηχάνημα, εκτός από τις δαγκάνες, που διαθέτει, ώστε ο χειριστής του με τηλεχειρισμό να προχωρά σε όλες τις διαδικασίες από απόσταση, έχει και κάμερα, η οποία μεταφέρει την εικόνα στον χειριστή.



Τα στελέχη του ΤΕΕΜ ανοίγοντας με το ρομπότ το αλουμινόχαρτο είδαν ότι δεν πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά για ένα GPS tracker, συσκευή παρακολούθησης δηλαδή, η οποία μάλλον ήταν και ενεργή, καθώς είχε και κάρτα sim, προκειμένου να μεταφέρει τα δεδομένα μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας.



Οι αστυνομικοί δεν πυροδότησαν το "πακέτο", το οποίο θα στείλουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς εξερεύνηση για δακτυλικά αποτυπώματα και DNA, ενώ θα ερευνηθεί και πού αντιστοιχεί η κάρτα sim, ώστε να φθάσουν στα ίχνη του ανθρώπου, που παρακολουθούσε τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top