... ''ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΕΓΚΑΙΡΩΣ''...
“Ο Οδυσσέας Βουδούρης ήταν στην αυλή του Γιώργου Παπανδρέου. Μας τον έφερε ο Γιώργος ως ειδικό για τα οικολογικά ζητήματα,...
αυτά τα εγκυκλοπαιδικά που ενδιέφεραν τον Γιώργο...”
Με τα λόγια αυτά ο Θόδωρος Πάγκαλος “φωτογράφισε” τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, κληθείς να απαντήσει για το κατά πόσον η “μετακίνηση” αυτή συνιστά πολιτικό ζήτημα ικανό να δικαιολογήσει τις εσωκομματικές ενστάσεις στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ Fm, υποστήριξε πως σήμερα ο χώρος της Κεντροαριστεράς έχει εγκαταλειφθεί από το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών και των πολιτικών. Συγκεκριμένα δήλωσε πως έχει εγκαταλειφθεί η ίδια η ιδέα της ανανέωσης και ο χώρος της Κεντροαριστεράς είναι σήμερα “κατειλλημμένος από αναρχοαριστερές ιδέες που μας πάνε πίσω”. Ακριβώς αυτή η εξέλιξη είναι που, κατά τον κ. Πάγκαλο, “άνδρωσε” τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ έχει μια τεράστια κοινοβουλευτική ομάδα. Συνεπώς, κατέληξε ο κ. Πάγκαλος, “είναι προφανές πως όποιος θέλει να βγει βουλευτής πρέπει να προσχωρήσει στο νέο ρεύμα, στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Βουδούρης το έκανε αυτό νωρίς, εγκαίρως και γι' αυτό μπράβο του...”
Πάγκαλος για Φιλιππίδη
Στην ίδια εκπομπή ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στο θέμα της μη έκδοσης του Άγγελου Φιλιππίδη από την Τουρκία. Δήλωσε χαρακτηριστικά: “Την Τουρκία την αγνοούμε συστηματικά. Όταν ο Φιλιππίδης πήγε στην Τουρκία υπήρχε μια έκπληξη για την επιλογή του. Εγώ σκέφτηκα αμέσως πως οι Τούρκοι αποκλείεται να έδιναν πίσω τον Φιλιππίδη στην Ελλάδα, παρά το ότι διώκεται για ποινικούς λόγους. Οι Τούρκοι ζητάνε, απ' ότι κατάλαβα, αμοιβαιότητα. Ζητάνε δηλαδή να τους δώσει πίσω η Ελλάδα δύο ή τρία πρόσωπα, Κούρδους, που διώκονται στην Τουρκία για ποινικούς αλλά κυρίως πολιτικούς λόγους, εξ' ου και δεν τους εκδίδει η χώρα μας. Δεν πίστευα πάντως πως θα φτάναμε σε αυτή την απόφαση, πως θα έφτυνε την ελληνική δικαιοσύνη η Τουρκία. Επί της ουσίας ο κ. Φιλιππίδης μπορεί να πάρει το αεροπλάνο και να πάει όπου θέλει, στη Βενεζουέλα ή στη Βραζιλία, όπου δεν υπάρχει έκδοση για οικονομικά αδικήματα...”
Και κατέληξε: “Και η επιλογή της οικογένειας Γριβέα, το Λονδίνο, είναι μια 'σοφή' για τους ίδιους επιλογή καθώς οι Βρετανοί πιστεύουν πως έχουν το τέλειο σύστημα απονομής δικαιοσύνης και σε κάθε περίπτωση δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη της ηπειρωτικής Ευρώπης”.
Πηγή : protothema.gr