Μέχρι και για τα ψώνια σου μπορείς να πας χωρίς ρούχα!



Η όμορφη γαλλική πόλη στη Μεσόγειο Cap d'Agde δεν είναι ένα απλό θέρετρο, αλλά ο απόλυτος προορισμός για όσους αγαπούν τον γυμνισμό...

Στην πόλη λειτουργεί ένα τουριστικό κέντρο – σαν ένα μεγάλο χωριό – όπου αυτά που μπορεί να κάνει κανείς εκεί, οπουδήποτε αλλού απαγορεύονται!

Το «Village Naturiste», γνωστό και ως το «Γυμνή Χωριό» καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της πόλης και έχει πρόσβαση σε μία υπέροχη παραλία. Εκεί μπορείς να κάνεις τα πάντα χωρίς ρούχα: να ψωνίσεις στα μαγαζιά, να φας στα εστιατόρια, γενικώς να κυκλοφορήσεις ολόγυμνος. Οι επισκέπτες, οι οποίοι φτάνουν τους 40.000 σε καθημερινή βάση, συνήθως ντύνονται το βραδάκι που κάνει ψύχρα, αλλά και τότε προτιμούν σούπερ αποκαλυπτικά ρούχα, όπως αναφέρει η Wikipedia!

Το Naturist Village διαθέτει παραλία 2 χλμ., μία μεγάλη μαρίνα, ξενοδοχείο, κάμπινγκ, διαμερίσματα, μαγαζιά, εστιατόρια, κλαμπ, μπαρ, ταχυδρομείο, τράπεζα και ATM. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός, φτάνουν τις 180.

Η συγκεκριμένη γη ανήκε σε μία οικογένεια που μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο παρατήρησε ότι πολλοί άνθρωποι επέλεγαν την παραλία της για να κατασκηνώσουν και να κάνουν μπάνιο γυμνοί. Η οικογένεια Oltra εκμεταλλεύτηκε αυτή την τάση και οργάνωσε κάμπινγκ στην παραλία, το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε πολύ διάσημο. Οταν στις αρχές της δεκαετίας του '70 η κυβέρνηση Pompidou άρχισε να αναπτύσσει την ακτογραμμή, μέλος της οικογένειας Oltra έπεισε τους ιθύνοντες να συμπεριλάβουν στα σχέδια ένα «χωριό γυμνιστών» και έτσι τέθηκαν οι βάσεις για αυτό που σήμερα είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός.



 
Top