Αναζητείται στέγη για δυο ηλικιωμένους



Δυο ηλικιωμένα αδέλφια, ένας άνδρας και μια γυναίκα, βρέθηκαν «πεταμένοι» στο δρόμο, δίπλα στο παλιό εγκαταλειμμένο και ακατοίκητο σπίτι τους...

Για πολλά χρόνια οι δυο αυτοί άνθρωποι ζούσαν μέσα σε ένα σπίτι - τρώγλη, χωρίς ρεύμα, χωρίς τουαλέτα, μέσα σε ένα βουνό, κυριολεκτικά, από σκουπίδια, μαζί με τα ποντίκια και τις γάτες.

Πριν από δυο μήνες με προσωπική παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας δόθηκε ένα τέλος στο μαρτύριό τους, αφού, όπως αναφέρει το lamiareport.gr το σπίτι σφραγίστηκε και τα δυο ηλικιωμένα αδέλφια μεταφέρθηκαν στο Δαφνί.

Δυστυχώς χθες το απόγευμα, τα δυο αδέλφια βρέθηκαν σε κακό χάλι πετάμενα στο δρόμο δίπλα ακριβώς από το παλιό τους σπίτι. Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Δεν μπορούσαν να σταθούν στα πόδια τους. Έτρεμαν από το κρύο.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι γείτονες που τους πρόσφεραν ρούχα και κουβέρτες και κάλεσαν ασθενοφόρο που τους μετέφερε στο Νοσοκομείο της Λαμίας

Κινητοποίηση του δήμου και της Μητρόπολης

Σε διαρκή επαφή βρίσκονται από τη νύχτα οι αρχές του δήμου Λαμίας, του νοσοκομείου της πόλης και της Ιεράς Μητρόπολης.

Όπως δήλωσε στο newpost ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Κωνσταντίνος Μουστάκας

«οι δύο ηλικιωμένοι βρίσκονται σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας και έχουμε ζητήσει από τη διοίκηση του νοσοκομείου να παραμείνουν εκεί μέχρι το απόγευμα. Στο μεταξύ έχουμε έρθει σε επαφή με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας η οποία κάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του γηροκομείου, ώστε μέχρι το απόγευμα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της εγκατάστασής τους στο ίδρυμα. Αυτή τη στιγμή μαζεύουμε τα απαραίτητα δικαιολογητικά».

Ερωτηματικό παραμένει πώς βρέθηκαν στη Λαμία οι δύο ηλικιωμένοι. Σύμφωνα με τον κ. Μουστάκα, δεν έχουν μαζί τους κάποιο έγγραφο - εξιτήριο από το ψυχιατρικό νοσοκομείο του Δαφνίου, οι ίδιοι όμως ισχυρίζονται ότι υπάλληλοι του ψυχιατρείου τους μετέφεραν μέχρι το ΚΤΕΛ.



http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top