Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη και τον επίσης δημοσιογράφο και διευθυντή του "Βήματος", Αντώνη Καρακούση, με αφορμή σημερινό άρθρο της εφημερίδας με τίτλο "Η σούπα του Σταύρου", το οποίο αναφέρεται στη νέα πολιτική κίνηση του κ. Θεοδωράκη "Το Ποτάμι"...









Ο κ. Θεοδωράκης δεν άφησε το άρθρο ασχολίαστο αλλά, αντιθέτως αντέδρασε, απαντώντας μέσω facebook.



"Ο Αντώνης Καρακούσης, διευθυντής στην εφημερίδα Το Βήμα, λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε η δημιουργία του κινήματος «Το Ποτάμι» αποφάνθηκε ότι πρόκειται για μια σούπα. Και ούτε λίγο ούτε πολύ εκτίμησε ότι αν θα γίνουμε Ουκρανία θα φταίω εγώ! Οι «ψωνισμένες διασημότητες που πήραν τα μυαλά τους αέρα».



Τις καταλαβαίνω αυτές τις φοβικές αντιδράσεις. Ο συντηρητισμός περνάει μετά από λίγο καιρό στις φλέβες. Άνθρωποι σοβαροί, υποτίθεται, νιώθουν σίγουροι όταν τις δημόσιες υποθέσεις τις χειρίζονται απόφοιτοι κολλεγίων που δεν έχουν κάνει ούτε ένα μεροκάματο στη ζωή τους κι ανησυχούν όταν δραστηριοποιούνται οι πολίτες", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.



"Η αντιπρότασή του είναι η στήριξη της «τρέχουσας πολιτικής ηγεσίας» που μπορεί «να εγγυηθεί υποτυπωδώς τη λειτουργία της χώρας». Και εδώ μάλλον βρίσκεται η διαφορά μας. Στον κ. Καρακούση αρκεί μια υποτυπώδης λειτουργία, αυτή δηλαδή που υπερασπίζεται και το γερασμένο πολιτικό σύστημα. «Να σερνόμαστε και όπου μας βγάλει». «Να σερνόμαστε αλλά να μην αλλάξουμε τις δομές, μην αλλάξουμε τις παλαιοκομματικές μας συνήθειες και κινδυνεύσει η εξουσία μας».



Στους πολίτες όμως δεν αρκεί η «μισή ζωή». Και αυτό θα γίνει γρήγορα αντιληπτό ακόμη και από τους ψωνισμένους (διάσημους και μη) που ζουν επαναπαυμένοι στις δάφνες τους".



Τατσόπουλος: Το "Ποτάμι" θα έχει καλύτερη τύχη από τους "58"



Μιλώντας, στον Βήμα fm, ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος εκτίμησε ότι με επικοινωνιακούς όρους το "Ποτάμι" του Σταύρου Θεοδωράκη θα έχει καλύτερη τύχη από την Πρωτοβουλία των "58".



Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο κ. Τατσόπουλος ευχήθηκε καλή δύναμη στον Σταύρο Θεοδωράκη και ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να πάει στο ψηφοδέλτιό του.



Συγκρίνοντας το "Ποτάμι" με τους "58" υποστήριξε η δεύτερη πρωτοβουλία "είχε κάποια στοιχεία μιζέριας από την αρχή".



"Βέβαια, το ότι μποϊκοταρίστηκε στη συνέχεια από τη ΔΗΜΑΡ ήταν βεβαίως μοιραίο χτύπημα, αλλά και στη συνέχεια, όλη η στάση απέναντι στην ευρωλίστα και το σταυρό προτίμησης, στο διορισμό και τη μιζέρια του ''ποιος με ξέρει και ποιος θα με ψηφίσει με το σταυρό'', τι θέλεις; Να σε διορίσει πρώτο για να εκλεγείς ένα παλαιό κόμμα, μάλιστα;", πρόσθεσε.



Ο κ. Τατσόπουλος σημείωσε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης διάλεξε έναν άλλο τρόπο για να απευθυνθεί στο χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να πάρει χρίσμα από ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ.



Με αφορμή τις εξελίξεις με την "Ελιά" αλλά και το "Ποτάμι", ο κ. Τατσόπουλος παρατήρησε ότι "ενώ ο στόχος είναι να ενωθούμε σ’ αυτό το χώρο ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην ποδοπατηθούμε, διαρκώς διαιρούμαστε".



"Όλα τα κομμάτια εύχομαι να πάνε καλά, αλλά καταλήγουμε πια να πρέπει να απευθυνθούμε στην Παναγιά της Τήνου και να ανάβουμε κεράκια", επισήμανε.

 
Top