Η ανακοίνωση για την ίδρυση του κόμματος με την ονομασία «Ποτάμι» κατέκλυσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυριάρχησε αναμφίβολα στα πηγαδάκια μεταξύ των 300 της Βουλής. Ορισμένοι δεν περιορίστηκαν στα «πικάντικα» σχόλια στους διαδρόμους του κοινοβουλίου αλλά εξέφρασαν και δημοσίως την άποψή τους για την πρωτοβουλία αυτή του Σταύρου Θεοδωράκη....







Οι περισσότερες αντιδράσεις προήλθαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκπρόσωπος Τύπος του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha σχετικά με το πολιτικό κίνημα του δημοσιογράφου, δήλωσε:



«Στην Ελλάδα έχουμε το χαρακτηριστικό να έχουμε μικρά ποτάμια και να μην πλημμυρίζουν και εύκολα. Ο καθένας κρίνεται όχι από τις φιλοδοξίες του, ούτε από το περιτύλιγμά του, αλλά από την ουσία αυτών που λέει. Αυτό που παρουσιάζει ως θέσεις, από το πρόγραμμά του».



Ο κ. Σκουρλέτης δεν παρέλειψε να κάνει και έναν παραλληλισμό με τους διάττοντες αστέρες. «Πολλές φορές έχουμε δει διάφορους διάττοντες αστέρες της δημόσιας ζωής, έτσι όπως εμφανίζονται, έτσι σύντομα να εξαφανίζονται».



Δήλωσε ακόμη ότι το «Ποτάμι» δεν φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι μια στιγμή που ο κόσμος έχει πολύ συγκεκριμένα πράγματα να αντιμετωπίσει. Τα προβλήματά του είναι πάρα πολύ πραγματικά. Άρα δεν ξέρω κατά πόσο πρωτοβουλίες, κινήσεις οι οποίες δεν μπορούν να απαντήσουν στα μείζονα, δεν μπορούν να ιεραρχήσουν πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την κυρίαρχη, την ασκούμενη πολιτική, δεν νομίζω ότι έχουν πολύ μέλλον», είπε.



Ερωτηθείς, τέλος, σχετικά σημείωσε ότι δεν γνωρίζει αν η ανακοίνωση της κίνησης από τον Σταύρο Θεοδωράκη σχετίζεται με το ναυάγιο της «Ελιάς». «Ούτε το γνωρίζω. Δεν γνωρίζω αν έχει σχέση ότι αυτή η υποψηφιότητα εμφανίστηκε την επομένη της διάλυσης αυτής της προσπάθειας.. τα διάφορα συντρίμμια της Κεντροαριστεράς που δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Αυτό μένει να αποδειχθεί».



Π. Τατσόπουλος: Το «Ποτάμι» θα έχει καλύτερη τύχη από τους «58»



Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος έκανε την πρόβλεψη ότι με επικοινωνιακούς όρους το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη θα έχει καλύτερη τύχη από την πρωτοβουλία των «58».

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ ο κ. Τατσόπουλος ευχήθηκε καλή δύναμη στον Σταύρο Θεοδωράκη και ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να πάει στο ψηφοδέλτιό του.

Συγκρίνοντας το «Ποτάμι» με τους «58» υποστήριξε ότι η δεύτερη πρωτοβουλία «είχε κάποια στοιχεία μιζέριας από την αρχή». «Βέβαια, το ότι μποϊκοταρίστηκε στη συνέχεια από τη ΔΗΜΑΡ ήταν βεβαίως μοιραίο χτύπημα, αλλά και στη συνέχεια, όλη η στάση απέναντι στην ευρωλίστα και το σταυρό προτίμησης, στο διορισμό και τη μιζέρια του ''ποιος με ξέρει και ποιος θα με ψηφίσει με το σταυρό'', τι θέλεις; Να σε διορίσει πρώτο για να εκλεγείς ένα παλαιό κόμμα, μάλιστα;», πρόσθεσε.



Ο κ. Τατσόπουλος σημείωσε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης διάλεξε έναν άλλο τρόπο για να απευθυνθεί στο χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν επέλεξε τις διαδρομιστικές κινήσεις να πάρει χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΔΗΜΑΡ. Με αυτοσαρκασμό πολύ στις πρώτες δηλώσεις του είπε για τις αδυναμίες του και μέχρι στιγμής το εκλογικό σώμα της Ελλάδας, βέβαια, δεν έχει δείξει ότι εκτιμά τον αυτοσαρκασμό», είπε.



Μ. Χρυσοχοϊδης: «Τα ποτάμια τα περνάς με γεφύρια»



Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σχολίασε και εκείνος την ίδρυση του κόμματος "Το Ποτάμι" από τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Μιλώντας στην Βουλή είπε:



«Τα ποτάμια τα περνάς με γεφύρια. Αλλιώς χαζεύεις ακίνητος την ομορφιά της ορμής των ποταμών».



Γ. Ντόλιος: «Ο κ. Θεοδωράκης ενέδωσε στο ποτάμι του λαϊκισμού»



Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος σχολίασε το θέμα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 λέγοντας: «Πραγματικά θα ήταν πολύ αθώος κανείς για να πιστέψει ότι την ημέρα που δηλώθηκε το τέλος της “Ελιάς” γίνεται αυτή η ανακοίνωση. Νομίζω ότι συσχετίζονται αυτά τα δύο. Εκτός αυτού όμως, ο κ. Θεοδωράκης, πέραν του ότι είναι μια συμπαθής προσωπικότητα, θα έλεγα ότι ενέδωσε στο ποτάμι του λαϊκισμού ήδη από την πρώτη του ανακοίνωση. Ήδη, μπήκε μέσα στο ποτάμι των αγανακτισμένων, οι οποίοι γέννησαν τη Χρυσή Αυγή, οι οποίοι δημιούργησαν ένα νέο πολιτικό σκηνικό. Κατήγγειλε το πολιτικό σύστημα και όσους έχουν κομματικό παρελθόν».



Δ. Παπαδημούλης: Θα φανεί από που πηγάζει «Το Ποτάμι» και προς τα που κατευθύνεται



Σε ερώτημα για την πολιτική κίνηση Θεοδωράκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89» πως «μία μέρα μετά το "ναυάγιο" της Ελιάς και την κρίση στους "58", ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος είχε προταθεί από τον Νίκο Μπίστη ως επικεφαλής των "58", ανακοίνωσε το "Ποτάμι"».



Εξάλλου, τόνισε ότι «Ασφαλώς, ο καθένας έχει το δικαίωμα να κατεβαίνει στην πολιτική σκηνή και να κριθεί από την πορεία του. Από εκεί και πέρα, το αν αυτή η κίνηση θα αποδειχθεί "ποτάμι", "ρυάκι" ή "αυλάκι", θα το δείξουν οι πολίτες. Όπως επίσης, στο επόμενο χρονικό διάστημα θα φανεί από πού πηγάζει αυτό το "Ποτάμι" και προς τα πού κατευθύνεται. Σε κάθε περίπτωση, η εξαγγελία της συγκεκριμένης πολιτικής κίνησης θα πρέπει να ανησυχεί περισσότερο τους κκ Βενιζέλο και Κουβέλη, διότι στο δικό τους χώρο κλωθογυρίζει. Σε ό,τι αφορά εμάς, δεν βλέπω κάποιο ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας. Απλώς, εξετάζοντας κανείς το στίγμα, τη στιγμή και τους υποστηρικτές, βγαίνει σαφής εικόνα για το "χρώμα" και τα κίνητρα αυτής της προσπάθειας».



Σχολιάζοντας μέσω του ΣΚΑΪ την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι τα πολιτικά σχήματα κρίνονται σε βάθος χρόνου, ωστόσο -σε μια γενικότερη αναφορά -όπως είπε- που μπορεί να βρει ή να μην βρει αντίκρισμα στην συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτα που εκπροσωπεί το παρελθόν, τη διαπλοκή και τη μιντιοκρατία δεν πρόκειται να βρει απήχηση στον κόσμο.





 
Top