Δεν έχει τελειωμό το δράμα της οικογένειας της 23χρονης φοιτήτριας Αρχιτεκτονικής Εριέττας Μόλχο, η οποία επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία Intercity 62 και παραμένει αγνοούμενη, καθώς δεν έχει βρεθεί κάποιο ίχνος της σχεδόν δέκα ημέρες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία που βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη χώρα!




Την ίδια ώρα, προκαλεί θλίψη η είδηση ότι ταυτοποιήθηκε η σορός του 56ου θύματος, συριακής καταγωγής, που ταξίδευε με το «τρένο του θανάτου». Οπως εξήγησε η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας Ρουμπίνη Λεοντάρη, ενδεχομένως να μη βρεθεί ποτέ δείγμα DNA της νεαρής κοπέλας, αφού τη στιγμή της σύγκρουσης βρισκόταν στο σημείο του τρένου όπου αναπτύχθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες.


Η Εριέττα Μόλχο

«Θα θέλαμε να έχουμε κάτι να δώσουμε στους συγγενείς αυτούς, αλλά δεν έχει έρθει κάτι από το παιδί αυτό σε εμάς» τόνισε η κυρία Λεοντάρη. Επιχειρώντας να εξηγήσει τι μπορεί να συνέβη, πρόσθεσε ότι η 23χρονη «θα μπορούσε να είχε την ατυχία να βρισκόταν στο σημείο όπου αναπτύχθηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία των 1.000-1.100 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική». Σύμφωνα με όσα είπε ακόμη στην ΕΡΤ, η ιατροδικαστική υπηρεσία δεν έχει να κρύψει κάτι, καθώς όλες οι σοροί που ανευρέθηκαν έχουν καταγραφεί λεπτομερώς.




«Πόσοι άνθρωποι είχαν την ατυχία να βρεθούν σε εκείνο το σημείο (σ.σ.: της μεγάλης πυρκαγιάς) δεν το ξέρω και δεν θα βρεθεί τίποτα» συμπλήρωσε η κυρία Λεοντάρη, εξηγώντας ότι ο θάνατος των 57 θυμάτων του ασύλληπτου σιδηροδρομικού δυστυχήματος ήταν ακαριαίος. Σχολιάζοντας τις αμφιβολίες που έχουν εκφράσει ορισμένες οικογένειες σχετικά με το αν παρέλαβαν στα κλειστά φέρετρα τους δικούς τους ανθρώπους, τόνισε: «Το πρωτόκολλο χειρισμού απωλειών μαζικών καταστροφών που είχε αναλάβει αποκλειστικά συγκεκριμένη ομάδα της Αστυνομίας προβλέπει σε όλες τις σορούς να ληφθεί DNA».



Παράλληλα, αποκάλυψε ότι δύο οικογένειες αιτήθηκαν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση να γίνει επανεξέταση DNA στις δύο εναπομείνασες σορούς που φυλάσσονται στο νεκροτομείο Λάρισας, διαδικασία που ήταν προγραμματισμένο να γίνει χθες το πρωί. Σημειώνεται ότι το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα που υπήρχε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αφορούσε έναν άνδρα από τη Συρία, ο αδελφός του οποίου εντοπίστηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία.



Ακολούθησε σχετικό αίτημα για την αποστολή στη χώρα μας του γενετικού τύπου του, από την εξέταση του οποίου κατέστη δυνατή η διακρίβωση της ταυτότητάς του. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., η ταυτοποίηση των 56 νεκρών προέκυψε μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα, καθώς και μέσω 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη.
 
Top