Στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου αλλά και στο ενδεχόμενο να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις δεύτερες κάλπες αναφέρθηκε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι η πρώτη φορά, που δεν βλέπει ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική πρόταση διακυβέρνησης τονίζοντας ότι αυτό «είναι ακραία προβληματικό για τη χώρα». Στην περίπτωση που δεν πετύχει η ΝΔ αυτοδυναμία και στις δεύτερες κάλπες, η κ. Μπακογιάννη τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι θα «προσπαθήσουμε να κάνουμε μία κυβέρνηση συνεργασίας».

«Στην πρώτη εκλογή δεν θα κάνουμε προσπάθεια κυβέρνησης», δήλωσε η πρώην υπουργός και υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, εξηγώντας ότι «η απλή αναλογική δεν μπορεί να δώσει σταθερή κυβέρνηση». Κληθείσα να απαντήσει τί θα έλεγε εάν της γινόταν πρόταση να γίνει πρωθυπουργός, απάντησε κατηγορηματικά όχι, τονίζοντας ότι είναι περήφανη για τον πρωθυπουργό και ότι η ΝΔ έχει αρχηγό.

«Πυρά» κατά Τσίπρα και Ανδρουλάκη
Η κ. Μπακογιάννη ενόψει των εκλογών, έστρεψε τα «πυρά» της στα κόμματα της αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι «ακούνε αξιολόγηση και βγάζουνε σπυράκια». Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης «έβγαλε τον εαυτό του εκτός κάδρου». «Πριν από πέντε χρόνια ο κύριος Τσίπρας πήρε πέντε ανθρώπους από την ομάδα του φουκαρά του Καμμένου (…) Μιλάει ο Τσίπρας; Υπάρχουν όρια. Δηλαδή είναι και προσβλητικό στη μνήμη των Ελλήνων. Εμείς λοιπόν δεν θα κάνουμε τίποτα από όλα αυτά. Εγώ είμαι πεπεισμένη ότι αυτά τα οποία λέγονται προεκλογικά, την ημέρα που γίνονται οι εκλογές και όταν θα γίνουν και οι δεύτερες με ενισχυμένη αναλογική και ο ελληνικός λαός θα έχει μιλήσει, θα έχει αποφανθεί, όλοι οι τόνοι κι όλα τα καλάμια (αναφερόμενοι στους αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης) θα έχουν μείνει στα πάρκινγκ (…) Καλό είναι στην πολιτική να είσαι προσγειωμένος» δήλωσε με νόημα.
 
«Ορισμένοι υπουργοί της ΝΔ θα έπρεπε να είναι πιο παρόντες»
Αναφορικά με αυτά που συμβαίνουν εντός του κόμματός της, της Νέας Δημοκρατίας, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός θα κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στους παραδοσιακούς νεοδημοκράτες βουλευτές και εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι εκπροσωπούν σήμερα τον ευρύτερο φιλελεύθερο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή τον ευρύτερο χώρο του κέντρου». Τόνισε ακόμη ότι ορισμένοι υπουργοί θα έπρεπε να είναι «πιο παρόντες».

Για την υποψηφιότητα Καραμανλή
«Ο Κώστας Καραμανλής είναι αυτοδικαίως υποψήφιος βουλευτής, διότι δεν είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει κάνει το παραμικρό, δεν έχει καμία δικαστική απόφαση εις βάρος του, βλέπε Παππάς και οι άλλοι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα η απόφαση είναι δική του», ανέφερε για την υποψηφιότητα του Κώστας Αχ. Καραμανλή, ο οποίος λίγο μετά την τραγωδία στα Τέμπη παραιτήθηκε από υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη.

«Μετά το θέμα των Τεμπών, η τραγικότητα αυτού του δυστυχήματος έφερε την οργή και την στενοχώρια του ελληνικού λαού. Ήταν και είναι πάρα πολύ μεγάλη για πολλούς ουσιαστικούς λόγους διότι αυτό έγινε αλλά και για έναν πρόσθετο λόγο: γιατί περίμεναν περισσότερα από αυτή την κυβέρνηση. Είχαν βάλει οι Έλληνες πολίτες τον πήχυ πάρα πολύ ψηλά», από την κυβέρνηση της ΝΔ. «Συνέβη αυτό διότι πέτυχε η κυβέρνηση να πολεμήσει τον κακό μας εαυτό στον ΕΦΚΑ, στο ψηφιακό κράτος, στις ρυθμίσεις οι οποίες έγιναν στον χώρο αυτό, στον τρόπο με τον οποίο έγιναν τα εμβόλια, είχε απαιτήσεις μεγαλύτερες από εμάς και δεν ανταποκριθήκαμε σε αυτές τις απαιτήσεις των προσδοκιών».

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και ο Ερντογάν
Αναφορικά με την αλλαγή στάσης της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα είπε πως αποτελεί «συνήθη διπλωματική πρακτική» η ανταλλαγή ευχών σε εθνικές επετείους. «Έχει αλλάξει ο τόνος της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα» επιβεβαίωσε και υπογράμμισε ότι ήταν συγκλονιστικό το πώς αντέδρασε ο ελληνικός λαός όταν έγιναν οι σεισμοί. Προχώρησε επίσης σε σχολιασμό για τις ερχόμενες εκλογές στην γείτονα χώρα, λέγοντας ότι «με τον Ερντογάν τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα».

 
Top