Ο Αμερικανός υποστράτηγος Keith Kellogg, πρώην σύμβουλος του αντιπροέδρου Mike Pence και συγγραφέας του βιβλίου «Πόλεμος με άλλα μέσα», δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας ότι η Ουκρανία χρησιμοποιήθηκε μόνο για να νικηθεί η Ρωσία χωρίς να υπάρξουν απώλειες από τις ΗΠΑ και αν τελικώς χάσει, τότε οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να συμμετάσχουν σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως δήλωσε: ”Αυτή η προσέγγιση είναι η «αιχμή του επαγγελματισμού» γιατί: «Μας επιτρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό που πρέπει να κάνουμε απέναντι στον κύριο αντίπαλό μας, που είναι η Κίνα αυτή την στιγμή»”.


«Αν αποτύχουμε, ίσως χρειαστεί να πολεμήσουμε για τρίτη φορά σε ευρωπαϊκό πόλεμο», είπε προαναγγέλοντας επί της ουσίας έναν Γ’ ΠΠ.

Ο Κeith Kellog ανησυχεί ιδιαίτερα για την σύμπραξη Κίνας-Ρωσίας. Μάλιστα χαρακτήρισε την Ρωσία «junior partner», θεωρώντας την Κίνα ότι αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ.



Επιπλέον, ο πρώην στρατηγός ρωτήθηκε γιατί η Γερμανία που βρίσκεται τόσο κοντά στην Ρωσία δεν συμμετέχει πλήρως σε αυτόν τον πόλεμο και ο Keith Kellogg απάντησε ότι ο Όλαφ Σολτς δεν είναι ο ηγέτης που μπορεί να κάνει την διαφορά σε καιρό πολέμου.

«Αιχμές» εκτόξευσε και κατά της προεδρίας Μπάιντεν.


«Δεν επιδεικνύουμε προεδρική ηγεσία. Για να κερδίσουμε στην Ουκρανία χρειαζόμαστε αποφασιστική ηγεσία, για να μπορούμε να πούμε στους Αμερικανούς, συνεχίστε να περπατάτε ανέμελα στον δρόμο και να μασάτε τσιχλόφουσκα», είπε ο Kellogg.



Οι συζητήσεις αυτές στην Γερουσία δείχνουν ένα πράγμα: Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να κάνουν τα πάντα για να χάσει η Ρωσία στην Ουκρανία ακόμα κι αν χρειαστεί, να κηρύξουν τον πόλεμο στην Μόσχα, γιατί η σύγκρουση αυτή είναι υπαρξιακής φύσεως και για τις δύο υπερδυνάμεις.

Όποιος χάσει χάνεται. Τουλάχιστον με όρους παγκόσμιας δύναμης.

Από την στιγμή που ξεκίνησε δεν υπάρχει γυρισμός.

Εκτός αν αλλάξει η διακυβέρνηση στις ΗΠΑ. Ίσως γι’ αυτό κάποιοι στις ΗΠΑ θέλουν την σύλληψη του πρώην προέδρου Ν.Τραμπ και να μην του επιτραπεί να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ το 2024.

Σημειώνεται ότι πριν ένα μήνα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ με παρέμβασή του είπε πως πρέπει να εμποδιστεί το «παγκόσμιο διεφθαρμένο κατεστημένο στο οποίο ανήκει ο Τζο Μπάιντεν και οι άνθρωποι του» να ξεκινήσει τον Γ’ ΠΠ.

Το βίντεο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έκανε εκατομμύρια προβολές.

Σε αυτό ο πρώην πρόεδρος περιέγραψε πώς «ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν ήταν ποτέ πιο κοντά από ό,τι είναι τώρα» και κάλεσε τους διεθνιστές να αλλάξουν κατεύθυνση.


«Για δεκαετίες, είχαμε τους ίδιους ανθρώπους, όπως την Βικτόρια Νούλαντ και πολλούς άλλους σαν αυτήν, με εμμονή στην ώθηση της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ, για να μην αναφέρουμε την υποστήριξη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις εξεγέρσεις στο Ουκρανία», παρατήρησε ο Τραμπ και συνέχισε:

«Αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν αντιπαράθεση εδώ και πολύ καιρό, όπως συμβαίνει στο Ιράκ και σε άλλα μέρη του κόσμου, και τώρα, βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Και πολλοί άνθρωποι δεν το βλέπουν, αλλά το βλέπω και έχω δίκιο σε πολλά πράγματα».

«Πρέπει να απαλλαγούμε από το διεφθαρμένο παγκόσμιο κατεστημένο που έχει δυσλειτουργήσει σε κάθε σημαντική απόφαση εξωτερικής πολιτικής για δεκαετίες, και αυτό περιλαμβάνει τον Πρόεδρο Μπάιντεν και τους δικούς του ανθρώπους».

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ συνέχισε περιγράφοντας πώς εάν επανεκλεγεί θα εξαλείψει τους κακούς ηθοποιούς από το βιομηχανικό συγκρότημα εθνικής ασφάλειας που μισούν την Αμερική: «Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Πεντάγωνο και το Ίδρυμα Εθνικής Ασφάλειας θα είναι ένα πολύ διαφορετικό μέρος μέχρι το τέλος της διακυβέρνησής μου».
«Θα σταματήσουμε επίσης τους λομπίστες και τους μεγάλους αμυντικούς εργολάβους στο να μπουν και να ωθήσουν τους ανώτερους στρατιωτικούς και εθνικούς αξιωματούχους μας σε σύγκρουση»,
τόνισε μεταξύ άλλων και είπε για την προεδρία του:

«Είμαι ο πρόεδρος που προσφέρει ειρήνη, και είναι ειρήνη μέσω της δύναμης. Υπήρχε λόγος που δεν είχαμε σύγκρουση, υπήρχε λόγος που δεν μπήκαμε σε πολέμους, επειδή άλλες χώρες μας σεβάστηκαν».

«Θα μπορούσαμε να τερματίσουμε τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε 24 ώρες με τη σωστή ηγεσία», είπε ο Τραμπ.

πηγή

 
Top