Το αλκοόλ έρρεε άφθονο και ο λογαριασμός θύμισε αυτούς του ρεύματος που πληρώνουν οι πολίτες...

Οι πολίτες μετρούν και τη δεκάρα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, να ψωνίσουν τα απαραίτητα για τη διατροφή τους και να βάλουν λίγη βενζίνη στα στεγνά ρεζερβουάρ τους, αλλά ένας από τους πρωτοκλασάτους της κυβέρνησης δείχνει να μην επηρεάζεται από το «τσουνάμι» της ακρίβειας -που, προφανώς, δεν τον αγγίζει-, καθώς το έριξε στο γλέντι στο γνωστό κοκτέιλ μπαρ Τσούκι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι θαμώνες απόρησαν με την ανεμελιά με την οποία μπήκε στο μαγαζί το βράδυ της Τρίτης ο Στέλιος Πέτσας. Όσο κυλούσε η νύχτα οι ρυθμοί ανέβαιναν, το αλκοόλ έρρεε άφθονο και ο… ευτυχισμένος υπουργός δεν άργησε να μετατραπεί σε πρωταγωνιστή του ξέφρενου πάρτι που βρισκόταν σε εξέλιξη, δίνοντας τον ρυθμό, τραγουδώντας αλλά και πίνοντας το ένα ποτό μετά το άλλο!

Την αρχική απορία για την παρουσία του Στέλιου Πέτσα διαδέχθηκαν τα… γέλια, καθώς οι θαμώνες που τον έβλεπαν να διασκεδάζει σαν να μην υπάρχει αύριο σχολίαζαν πως ο υπουργός κρύβει μέσα του ένα πραγματικό «party animal»! Άλλοι πάλι απέδωσαν τη διάθεση του υπουργού στη σεξοβόμβα DJ Ράνια Κωστάκη, που έπαιζε μουσική στο πάρτι, αλλά και στα… καυτά τραγούδια που η ίδια επέλεγε για να «ανεβάσει» το κοινό. Οι πληροφορίες μας θέλουν τον άλλοτε κυβερνητικό εκπρόσωπο και νυν αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης να παρέλαβε στο τέλος της βραδιάς έναν πολύ μεγάλο λογαριασμό. Όμως, το ποσό που έγραφε δεν έδειξε να τον απασχολεί ιδιαίτερα… Και πώς θα μπορούσε, άλλωστε, να απασχολεί έναν υπουργό αν θα πιει δύο ή πέντε ποτά ή αν θα ανοίξει ένα μπουκάλι σαμπάνια, όταν ο μισθός του ξεπερνάει τα 7.000 ευρώ κάθε μήνα;



Το ερώτημα είναι αν ο Στέλιος Πέτσας θα αναγκαστεί να κόψει βασικές του ανάγκες για να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος, όπως συμβαίνει με το 60% των ανθρώπων. Θα ανησυχήσει, άραγε, για το αν θα του φτάνει ο μισθός και πέρα από τις πρώτες 19 ημέρες του μήνα, όπως συμβαίνει με την πλειονότητα των μισθωτών, σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ; Προφανώς όχι, γι’ αυτό και ο κόσμος το έχει τούμπανο πως η Ελλάδα είναι μια χώρα με δυο μέτρα και δυο σταθμά: ένα για τον λαό και έναν για το… Κολωνάκι.

Ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος έχει διοριστεί δύο φορές σε υπουργικό θώκο από τον πρωθυπουργό, δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με τη στάση του την ελληνική κοινωνία και τη νοημοσύνη μας. Το όνομά του φέρει η περιβόητη λίστα εξαγοράς των Μέσων Ενημέρωσης με εκατομμύρια ευρώ, για να αποσιωπούν όποιες ευθύνες της κυβέρνησης και να τη «λιβανίζουν». Ποιος δεν θυμάται ότι ο Στέλιος Πέτσας έλεγε πως «αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ, θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια» και λίγους μήνες μετά ο κόσμος πέθαινε στους διαδρόμους; Ο Στέλιος Πέτσας είναι για πολλά έκθετος, όχι μόνο πολιτικά, αλλά και ηθικά.


 
Top