Αγρυπνία στον ιερό ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου τελέστηκε  ως αντίδραση στο 6ο Thessaloniki Pride που πραγματοποιήθηκε 14 με 17 Ιουνίου στην πόλη με πρωτοβουλία της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας.
Στο μήνυμα της η Ιερά Μητρόπολη ανέφερε ότι θα τελεστεί αγρυπνία προκειμένου να "αντιμετωπιστεί ποιμαντικά και αποτρεπτικά, η δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλοφίλων".
"Η αγρυπνία γίνεται όπως κάθε χρόνο αυτή την περίοδο. Έχει την έκφραση μιας προσευχής προκειμένου να δηλώσει η εκκλησία ότι ο μόνος τρόπος που υπάρχει προκειμένου να θεωρηθεί ένα ζήτημα όπως αυτό που έχει ανακύψει είναι η διαδικασία αυτή. Να προσευχόμαστε στο Θεό. Τα ήθη και τα έθιμα να γίνονται πάντα με προσευχή χωρίς καμιά έννοια ή ενεργεία βίας ή οποιαδήποτε αντίδραση με σκοπό να θυμώνουν οι άνθρωποι και να οδηγούνται σε συμπεριφορές αλλότριες", τόνισε με αφορμή την αγρυπνία, ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, π. Στέφανος.
Λίγη ώρα μετά την έναρξη της αγρυπνίας δύο άτομα -σύμφωνα με μαρτυρίες, μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων- εμπόδισαν την είσοδο δημοσιογράφων στο ναό με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.
«Μόλις ενημερώθηκα για το περιστατικό έστειλα αμέσως τον πρωτοσύγκελο στο σημείο για να διευκολύνει το έργο των δημοσιογράφων. Τέτοιες πράξεις δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία και τις καταδικάζω. Τα άτομα αυτά είναι άγνωστα σε μένα και δεν έχουν κανέναν ρόλο στη Μητρόπολη» δήλωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος στο thestival.gr.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης τόνισε ότι η Εκκλησία δεν έχει να κρύψει κάτι και δεν εμποδίζει σε κανέναν να περάσει εντός του Ναού. Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να σέβονται τη στιγμή κατά την οποία οι πιστοί προσεύχονται.
ΠΗΓΗ: thestival.gr
 
Top