Η πιο καυτή ημέρα του τετραήμερου αφρικανικού καύσωνα που χτυπάει τη χώρα, αναμένεται να είναι η σημερινή, με την θερμοκρασία να αγγίζει τοπικά τους 45 βαθμούς Κελσίου κατά την διάρκεια της ημέρας και να παραμένει πάνω από τους 30 βαθμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες.

Στην Αθήνα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 42 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα ξεπεράσει τους 43 και σε ορισμένες περιοχές όπως είπαμε θα αγγίξει τους 45 βαθμούς Κελσίου!

Και το Σάββατο η χώρα θα θυμίζει καμίνι με την Αθήνα να «βράζει» στους 43 βαθμούς και στην υπόλοιπη Ελλάδα η θερμοκρασία να φτάνει και πάλι στους 43 έως 45 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή τόσο στην Αθήνα, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Χθες, πρώτη ημέρα του καύσωνα η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Λάρισα με 42,7 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα

Αίθριος αναμένεται ο καιρός για σήμερα, Παρασκευή 30 Ιουνίου, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που κατά τόπους θα φτάνουν τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ η αυξημένη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα ενισχύσουν το αίσθημα δυσφορίας, ιδιαίτερα σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Η θερμοκρασία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 21 έως 42, στην δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο από 19 έως 40, στη Θεσσαλία, την Στερεά και την Πελοπόννησο από 22 έως 42 και τοπικά έως 43, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 38, και στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 39 και τοπικά στην Κρήτη και τη Ρόδο έως 40.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 29 έως 43 βαθμούς, ενώ για σύντομο χρονικό διάστημα νωρίς το απόγευμα θα πλησιάσει τους 44 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς.

Στη Λέσβο αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς.

Από Δευτέρα πέφτει η θερμοκρασία

Ανάσα δροσιάς αναμένεται από τη Δευτέρα, οπότε και προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σχεδόν 10 βαθμών και για ένα δεκαήμερο ο υδράργυρος δεν θα ξεπερνά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Χαρακτηριστικά, στη Θεσσαλονίκη από τους 40 βαθμούς θα πέσει στους 28 τη Δευτέρα.

Δείτε όσα είπε ο Τάσος Αρνιακός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου:

 
Top