Η Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο καταγράφεται ο βουλευτής Βοιωτίας της Χ.Α. Ευάγγελος Καρακώστας, να απαγγέλλει ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 21/6/2017 στον Ασπρόπυργο σε συγκέντρωση της Χ.Α. Όπως τονίζει η Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς ο χρυσαυγίτης βουλευτής καταγράφεται να απαγγέλλει "τον ύμνο Horst Wessel Lied των δολοφονικών ναζιστικών ταγμάτων εφόδου της παραστρατιωτικής οργάνωσης Στουρμαμπτάιλουνγκ (SA) και με καμάρι δέχεται τα συγχαρητήρια του αρχηγού του Μιχαλολιάκου".
"Το ποίημα "Die Fahne hoch" (ορθό το λάβαρο) που έγινε γνωστό ως "Horst Wessel Lied" αποτέλεσε δεύτερο ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας, μαζί με την πρώτη στροφή του Γερμανικού Εθνικού ύμνου από το 1933 έως το 1945 και το έγραψε ο Χορστ Βέσελ (Horst Ludwig Wessel) αξιωματικός της παραστρατιωτικής οργάνωσης SA" τονίζει η Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς.
Σημειώνεται ότι το "Die Fahne hoch" είναι παράνομο στη Γερμανία.
Όπως λέει ο Ευ. Καρακώστας, το εν λόγω ποίημα όπως έχει αποδοθεί στα ελληνικά, είναι ο "Θούριος της Χρυσής Αυγής". Στο βίντεο μπορείτε να ακούσετε τον ύμνο και με μουσική η οποία είναι ίδια με την αντίστοιχη του ναζιστικού ύμνου. Στο τέλος των πλάνων καταγράφεται και ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος να λέει τον φασιστικό "Θούριο". Αυτά, για όσους ακόμη κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν για το τι πραγματικά είναι το εν λόγω δήθεν "πατριωτικό" μόρφωμα.

Τα πλάνα με τον Ευ. Καρακώστα να απαγγέλλει τον ύμνο των ναζί:

 
Top