Στην οικογένεια Ιωαννίδη, η χαρά είναι διπλή, καθώς τα δίδυμα αδέλφια, Χρήστος και Θεόδωρος, πέτυχαν τον στόχο που είχαν βάλει από την αρχή της τελευταίας σχολικής χρονιάς, να συνεχίσουν την κοινή πορεία και στο πανεπιστήμιο και να γίνουν συμφοιτητές.

Οι «συμμαθητές» Χρήστος και Θεόδωρος, τελειόφοιτοι των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, συγκέντρωσαν 19.076 και 18.605 μόρια, αντίστοιχα, βαθμολογία που τους εξασφαλίζει την είσοδο στο Πολυτεχνείο (ΑΠΘ) και συγκεκριμένα στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

«Από μικρός ενδιαφερόμουν για τα αυτοκίνητα, τα τελευταία χρόνια και για τους υπολογιστές. Ίσως αργότερα ακολουθήσω κάτι που θα συνδυάζει και τα δύο. Το ίδιο ενδιαφέρον έχει και ο αδελφός μου, άρα μάλλον θα είμαστε συμφοιτητές», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Χρήστος.

Ο δίδυμος αδελφός του έμαθε τα νέα από το τηλέφωνο, καθώς βρίσκεται σε διακοπές, και χάρηκε δύο φορές, όπως πάντα στην κοινή τους πορεία.

Ο Χρήστος θυμάται ότι την τελευταία χρονιά, το διάβασμα ήταν πολύ απαιτητικό και αναγκάστηκαν να αφήσουν για λίγο στην άκρη κάποιες αθλητικές τους δραστηριότητες (ποδόσφαιρο) για να επικεντρωθούν στον στόχο τους. «Κάποιες περίοδοι μέσα στη χρονιά, όπως όταν είχαμε τα διαγωνίσματα, ήταν πολύ δύσκολες», είπε.

Πάντως, στο σπίτι, το διάβασμα και η προετοιμασία γινόταν ξεχωριστά, αλλά στο τέλος της προετοιμασίας, όταν ξεκίνησαν οι επαναλήψεις, ο Θόδωρος πρότεινε να γίνεται από κοινού, υποστηρίζοντας ότι «τέσσερα μάτια είναι πάντα καλύτερα από δύο». «Βοηθούσε στην προετοιμασία ότι είμαστε δίδυμοι, γιατί υπήρχε ένα κοινό σημείο αναφοράς και ο ένας πίεζε τον άλλο προς τα πάνω. Θα έλεγα ότι ήταν ένας υγιής ανταγωνισμός», είπε ο Χρήστος.

Η μητέρα τους Μίνα, δηλώνει επίσης «διπλά» ευτυχισμένη και θυμάται ότι σε όλη την σχολική τους πορεία ήταν δεμένοι και διακατέχονταν από μία γόνιμη άμιλλα. «Τις σχολικές τάξεις τις παρακολουθούσαν σε ξεχωριστά τμήματα. Το θέλαμε αυτό για να μπορέσουν να αναπτύξουν ο καθένας την προσωπικότητά του. Μόνο στην Γ' Λυκείου βρέθηκαν στην ίδια τάξη για να στηρίζει ο ένας τον άλλο» δήλωσε.

Στο ίδιο σχολείο την μεγαλύτερη βαθμολογία πέτυχε η Ελένη Σιφναίου (19.340 μόρια) στην κατεύθυνση Επιστήμες Υγείας και Ζωής και έχει ως στόχο την ιατρική. Έμαθε τα νέα από τους γονείς της, καθώς αποφάσισε να μην χάνει χρόνο από τις πολυαναμενόμενες καλοκαιρινές διακοπές, περιμένοντας την ανακοίνωση των βαθμολογιών.

Εξάλλου, είχε ήδη και μία ακόμη επιτυχία, καθώς έγινε δεκτή με υποτροφία τεσσάρων ετών στο πανεπιστήμιο Westminster των ΗΠΑ. Η Ελένη είχε παρακολουθήσει, παράλληλα με την προετοιμασία για τις πανελλαδικές, και πρόγραμμα προετοιμασίας για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, στις εξετάσεις του οποίου πέτυχε. Τώρα, θα βρεθεί μπροστά στο δίλλημα, ποιο από τα δύο θα διαλέξει τελικά: να μείνει στην Ελλάδα ή να φύγει στο εξωτερικό.

Η Μάγδα Κωνσταντινίδου, τελειόφοιτη του κολεγίου «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης, αρίστευσε στην θετική κατεύθυνση, συγκεντρώνοντας 19.141 μόρια, και τώρα έχει σκοπό να δηλώσει ως μοναδικές επιλογές όλες τις ιατρικές σχολές, στο μηχανογραφικό της.

«Από μικρή ήθελα να γίνω γιατρός, εξάλλου είναι και οι δύο γονείς μου γιατροί, όπως και ο αδελφός μου που τώρα τελείωσε την σχολή. Γι’ αυτό και θα δηλώσω μόνο τις ιατρικές σχολές στο μηχανογραφικό» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Κυρίως, ενδιαφέρεται για την νευρολογία και δεν αποκλείει να συνεχίσει τις σπουδές της, μετά το πτυχίο, στο εξωτερικό.

Χαρακτήρισε την τελευταία σχολική χρονιά κοπιαστική, ιδιαίτερα προς το τέλος, αλλά χωρίς υπερβολές. «Είχα ένα πρόγραμμα και προσπάθησα να το τηρώ, δεν ξενυχτούσα διαβάζοντας και φρόντιζα να κάνω διαλείμματα με φίλους και εξόδους, κατά το δυνατόν» είπε και συνέχισε: «Διάβαζα όλα τα χρόνια στο σχολείο συστηματικά, αλλά χωρίς υπερβολές, γιατί είχα αυτόν το στόχο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Top