Υγειονομική βόμβα αποτελούν οι τόνοι σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους ολόκληρης της χώρας λόγω των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων των δήμων στον τομέα της καθαριότητας σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν.

Η θερμοκρασία μάλιστα αναμένεται να ανέβει κι άλλο τις επόμενες ημέρες κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των κατοίκων σε πολλούς δήμους της χώρας.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση που επικρατεί έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου τα σκουπίδια έχουν κυριολεκτικά καλύψει το πεζοδρόμιο, δημιουργώντας μια αποκρουστική εικόνα την οποία αντικρίζουν όσοι περνούν από το σημείο.

Αποκρουστική είναι η εικόνα και στο Μαρούσι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr με τους ξεχειλισμένους από σακούλες κάδους απορριμμάτων και τα "βουνά" από σκουπίδια που έχουν δημιουργηθεί δίπλα.

Ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν πολλοί δρόμοι και στη Θεσσαλονίκη.

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Λάρισας. Όπως αναφέρει το onlarissa.gr έντονη είναι η δυσωδία στην πόλη από τους λόφους σκουπιδιών σε κεντρικούς δρόμους.

Στο "έλεος" των σκουπιδιών και η Κρήτη εν μέσω μάλιστα της καλοκαιρινής περιόδου.

 
Top