Η μοτοσικλέτα είναι ξύλινη και το καύσιμο για να λειτουργήσει ο κινητήρας της , προέρχεται από φύκια. Η πρόταση γίνεται από δύο Ολλανδούς, τον σχεδιαστή Ρίτσερτ Μανς (Ritsert Mans) και τον επιστήμονα φίλο του Πίτερ Μόιζ (Peter Mooij).

Το δίδυμο ήθελε να δημιουργήσει ένα μεταφορικό μέσο, που θα είναι αρμονικό με τη φύση. Την ξύλινη μοτοσυκλέτα σχεδίασε και κατασκεύασε ο Mans, ενώ το καύσιμο από τα φύκια εξασφάλισε ο Mooij, που πειραματίζεται αρκετό καιρό.

Για να αποδείξουν τη δύναμη αυτής της ελάχιστα γνωστής πηγής καυσίμων, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δίκυκλο, που επίσης είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αφού προέρχεται από ξύλο.

Η ιδέα σχετικά με τα καύσιμα από φύκια και το σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, υποστηρίζεται από τη φιλοσοφία ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η δύναμη της φύσης.

Στόχος είναι να δείξουν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά το βιοκαύσιμο από τα φύκια. «Οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς θα είναι ο κόσμος σε 30 χρόνια από τώρα στον τομέα των μεταφορών», λέει ο Mans.

«Αλλά αυτή η αβεβαιότητα επιτρέπει στους ανθρώπους να αναπτύξουν και να οικοδομήσουν νέες ιδέες». Το δίδυμο έγραψε επίσης ένα βιβλίο για την ιδέα των φυκιών ως φυσική πηγή ενέργειας, με τίτλο «die dikke alg», που σημαίνει «Παχιά άλγη».




Πηγή: snoopit24.com
 
Top