«Η οφειλή της πατρίδας είναι τη θυσία σας να την κάνει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές –και αυτό κάνουμε σήμερα». Με τα λόγια αυτά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απέτισε φόρο τιμής στους στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, που έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή το 1974, τα λείψανα των οποίων επιστρέφονται σήμερα στην Ελλάδα.

Παράλληλα, κατά την ομιλία του στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας, στη Λευκωσία, ο κ. Καμμένος βρήκε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το Κυπριακό, αλλά και να στείλει μήνυμα στην Άγκυρα.

«Ο κυπριακός ελληνισμός έχει τη διαρκή στήριξη όλου του ελληνικού λαού», δήλωσε καταθέτοντας και το τρίπτυχο της εθνικά αποδεκτής λύσης: ελεύθερη –ενωμένη Κύπρος, με αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων, όπως είπε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε ένα «μεγάλο συγνώμη» από τους ηρωικώς πεσόντες γιατί «κάποιοι πίστεψαν ότι στο όνομα των καλών σχέσεων θα έπρεπε η θυσία σας να αποσιωπηθεί». Στην πραγματικότητα βέβαια, «άπαντες επιτέλεσαν εθνική αποστολή, συμμετείχαν σε πόλεμο, και όχι σε άσκηση ή σε μυστική αποστολή», σημείωσε σε άλλο σημείο ο υπουργός.

Ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε εξάλλου στην άλλη πλευρά, κάνοντας λόγο για «κτήνη που από την απέναντι πλευρά δολοφονούσαν, χωρίς να σέβονται ούτε τις αρχές του πολέμου. Κάτι που συνεχίζουν και σήμερα. Παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο την ώρα που αποδίδουμε τιμές στους ήρωες. Κάποιοι πίστεψαν ότι θα έπρεπε να σιωπήσουμε και να μαλακώσουν τα πράγματα. Όχι», σημείωσε με έμφαση ο υπουργός.

 
Top