Προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας, Pulse για λογαριασμό του καναλιού Action 24.

Στη δημοσκόπηση που διεξήχθη μετά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η ΝΔ συγκεντρώνει 30% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5% και το ΚΚΕ με 6%. Εκτός βουλής μένουν το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων και οι ΑΝΕΛ με 1,5%, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνει 2% με τη ΛΑΕ να έχει 1%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά ανεβαίνει στο 14% καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 33% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, μεγάλη είναι η διαφορά υπέρ της ΝΔ στην παράσταση νίκης. Η ΝΔ εκτιμάται σε ποσοστό 64% έναντι 17% που εκτιμούν ότι θα έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (34%) με διαφορά 15 μονάδων από τον Αλέξη Τσίπρα (19%). «Κανένας από τους δύο» απαντά το 43%.

Τέταρτο μνημόνιο η νέα συμφωνία

Οι ερωτηθέντες αξιολογούν αρνητικά τη συνολική συμφωνία με τα μέτρα και τα αντίμετρα, σε ποσοστό 76%, έναντι 16% που την αποτιμούν θετικά.

Το 73% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τα συμφωνηθέντα μέτρα και αντίμετρα, αποτελούν καινούριο τέταρτο μνημόνιο, ενώ το 74% κρίνουν ότι τα μέτρα και αντίμετρα δεν προδιαγράφου έξοδο από μνημόνια και τέλος της κρίσης.

Σε ό,τι αφορά τα αντίμετρα, το 32% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι θα εφαρμοστούν, έναντι 55% που θεωρούν ότι δεν θα εφαρμοστούν.

Στο ερώτημα αν/όταν εφαρμοστούν τα αντίμετρα θα καλύψουν τις απώλειες από τα μέτρα, το 14% απαντούν ναι και το 74% όχι.

Αξιολογώντας τις ομιλίες των δύο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, οι ερωτηθέντες κρίνουν θετικά την ομιλία Τσίπρα σε ποσοστό 17% (έναντι 52% που την κρίνουν αρνητικά) και θετικά την ομιλία Μητσοτάκη σε ποσοστό 32% (έναντι 37% που την κρίνουν αρνητικά).

Δείτε τις κάρτες της δημοσκόπησης:


enikos.gr


 
Top